Kövess minket

Gasztro

Ízleld és illatozd úgy a kávét, mint egy afrikai!

A kávé készítése nem egy bonyolult művelet, azonban Afrikában jóval több annál.

Megosztva

A kávé szülőhazájában, Etiópiában, nagy megtiszteltetésnek számít, ha valakit meghívnak egy csésze kávéra. Kaffa tartomány – ahol kávé tényleg nemzeti kincs – éttermeiben a kávét rendelés nélkül, grátiszban szolgálják fel.

Az afrikai kávé megízleléséhez egy kicsit kísérletezni kell. A kávébabot általában állati eredetű zsírokkal vagy aszalt gyümölcsökkel kombinálják. Feldobnád egy kicsit a reggeli palacsintád? Az afrikaiak ezt kávébabbal teszik. Nemcsak a tésztákba keverik, hanem akár a levesbe is.

Afrikában a kávét azon kívül, hogy isszák, és sokszor meg is eszik, használják dekorációs elemként is. A babok esztétikai jelentéstartalommal bírnak, ezért a ház olyan pontjaira helyezik, ahonnan a kellemes kávéillat képes belengeni az egész teret.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés