Kövess minket

Sport

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők: Előnyben a PSG és a Benfica

Mindkét csapat hazai pályán nyert, és egy gólos előnnyel készülhet a visszavágóra.

Megosztva

A Paris Saint-Germain nagy csatában 2-1-re nyert a vendég Chelsea ellen, míg a Benfica hazai pályán 1-0-ra a Zenittel szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzésein.

A párizsi rangadón a várakozásoknak megfelelően a hazaiak kezdtek jobban, s fölényben játszottak, a jól záró vendégvédelmet azonban csak ritkán tudták átjátszani. Gól sokáig nem született, a félidő utolsó szakaszában aztán előbb Zalatan Ibrahimovic egy Obi Mikelen megpattanó szabadrúgással juttatta vezetéshez a hazaiakat, majd a vendégek a lefújás előtt éppen Obi Mikel révén egyenlítettek egy szögletet követően.

A második játékrész Chelsea-helyzettel indult, a folytatásban ismét a PSG uralta a meccset, ám sokáig képtelen volt kapuba találni. Az átmeneti gólcsendet a 78. percben a négy perccel korábban pályára lépő Edinson Cavani törte meg, így a párizsiak előnnyel utazhatnak majd Londonba.

A nap másik mérkőzésén a Benfica a rendes játékidő hosszabbításában szerezte meg a győztes gólt, rögtön azután, hogy az orosz csapat Criscito kiállítása után emberhátrányba került.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 1-0 (0-0)

gól: Jonas (91.)

piros lap: Criscito (90., Zenit)

Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 2-1 (1-1)

gól: Ibrahimovic (39.), Cavani (78.), illetve Obi Mikel (45.)

A párharcok visszavágóit március 9-én rendezik.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés