Kövess minket

Sport

Egygólos előnyt szerzett az Atlético Madrid a Bayern ellen

Az Atlético Madrid hazai pályán Saúl Níguez korai góljával 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai, első felvonásán.

Megosztva

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Atlético Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 1-0 (1-0)

Madrid, Vicente Calderón Stadion, 52 ezer néző, v.: Mark Clattenburg (angol)

gólszerző: Saúl Níguez (11.)

sárga lap: Saúl Níguez (85.), illetve Douglas Costa (40.), Benatía (82.), Neuer (82.), Vidal (88.)

Atlético Madrid:

Oblak – Juanfran, Gímenez, Savic, Filipe Luís – Saúl Níguez (Partey, 85.), Gabi, Fernández, Koke – Griezmann, Torres

Bayern München:

Neuer – Lahm, Javi Martínez, Alaba, Bernat (Benatía, 77.) – Xabi Alonso – Douglas Costa, Thiago Alcantara (Müller, 70.), Vidal, Coman (Ribéry, 74.) – Lewandowski

Nagy lendülettel kezdett az Atlético Madrid, s már a 11. percben vezetést szerzett. Saúl Níguez indult meg, majd négy Bayern-játékost is kicselezett mielőtt Manuel Neuer kapujába tekert. Ezt követően a müncheniek óriási labdabirtoklási fölénybe kerültek, de egyetlen helyzetet sem tudtak kidolgozni a nagyszerűen védekező madridiakkal szemben.

A fordulást követően állandósult a Bayern-nyomás, s az 54. percben kis híján egyenlített Josep Guardiola csapata, de David Alaba 30 méteres bombája a felső lécről lefelé vágódva a vonal elé pattant. Két perccel később újabb müncheni helyzet után lélegezhetett fel a Vicente Calderón közönsége, Javi Martínez közeli fejesét védte Jan Oblak.

A szórványos hazai támadások egyikéből majdnem megduplázta előnyét Diego Simeone együttese, de Fernando Torrese ziccerénél a jobb kapufán csattant a labda. A hajrában sem változott a játék képe, a Bayern támadott, de gólt nem szerzett.

A visszavágót május 3-án rendezik a müncheni Allianz Arénában.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés