Kövess minket

Sport

Itt a vége! Kobe Bryant befejezi a szezon végén

A Los Angeles Lakers 37 éves játékosa döntését, a The Players’ Tribune sportmagazinban jelentette be, egy vers formájában, vasárnap. A hír után a magazin honlapja nem bírta a hihetetlen számú látogatót és leállt.

Megosztva


Bryant döntése nem volt teljesen váratlan, mivel a játékos az utóbbi időben többször utalt arra, hogy azt fontolgatja, huszadik NBA-szezonja lesz az utolsó.

Két olimpiai arannyal, öt bajnoki gyűrűvel, tizenhét All-Star szerepléssel és több mint 32 ezer dobott ponttal Kobe karrierje lassan hivatalosan is befejeződik.

Már csak ez a szezon maradt bennem” – írta a Dear Basketball (Kedves Kosárlabda) című, versbe szedett „nyilatkozatában”.

A Sirius XM Radionak múlt héten adott interjújában még azt mondta, „ha valami változik”, játszani fog a következő szezonban. Bejelentésével viszont úgy tűnik, a kérdést lezárta.

„A szívem bírja a kalapálást. Az elmém az őrlődést. De a testem tudja, hogy ideje búcsút intenem. És ez rendben is van. Készen állok téged elengedni. Szeretném, hogy ezt tudd. Így a maradék időnket ki tudjuk élvezni. A jót és a rosszat is. Mindent megadtunk már egymásnak” – írta a játéknak címzett versben.

Bryant, három egymást követő évben NBA bajnoki címig vezette csapatát (2000, 2001, 2002),  2004-ben Shaquille O’Neal távozása után pedig a Lakers első számú játékosává lépett elő, 2006-ban és 2007-ben is vezette a ligát pontátlagban. 2009-ben és 2010-ben pedig újra bajnoki címig vitte a Lakerst.

2014. december 15-én a Minnesota Timberwolves elleni találkozón megdöntötte Michael Jordan dobott pontjainak számát, így ezzel átvette az örök ranglistán az előkelő 3. helyet.

Kobe teljesítménye ebben a szezonban már nem az igazi, csapata a Nyugati főcsoport ranglistájának alján van. Az ötszörös bajnoki címet magáénak tudó Bryant, az utóbbi két szezonban sérülései miatt 41 meccset játszott a 164-ből, és a háta miatt ebben a szezonban sem tud annyit játszani, mint amennyit szeretne.

Bryant egyenesen a középiskola után, 1996. november 3-án lépett először pályára a Lakers játékosaként. 1997-ben az All-Star hétvégén győzött a zsákolóbajnokságon, egy évvel később pedig már be is választották a Nyugati főcsoport All-Star csapatába. Kobe az egyetlen játékos, aki 20 egymást követő szezonban egy csapat színeiben játszott.

A versbe szedett búcsú, változtatás nélkül itt tekinthető meg:

(MTI nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés