Kövess minket

Sport

Peyton Manning újabb NFL rekordja!

A Denver Broncos játékosa lett a liga történetének legtöbb yardot passzoló játékosa.

Megosztva

manning
Fotó: Getty / Europress

A quaterback nem a legjobb szezonját futja, de csapata kiválóan teljesít az NFL-ben. Mostanában gyakran csak csereként játszik, viszont a kevesebb játékidő is elég volt ahhoz, hogy átadja a múltnak Brett Favre rekordját. A klasszis játékos, aki 14 évig a Colts játékosa volt, nyert már Super Bowl-t, ötször volt a liga legértékesebb játékosa, most végleg beírta magát az NFL történelemkönyvébe.

A tegnapi mérkőzés ennek ellenére nem sikerült túl jól sem neki, sem csapatának. A Broncos kikapott a Kansas City Chiefs-től 29-13-ra, Manninget pedig saját közönsége fütyülte ki, miután a meccsen 20 passzából mindössze 5 volt sikeres. Ezután edzője le is cserélte. Ez az öt passz is elég volt azonban a rekorddöntéshez.

Manning, aki már a 18. szezonját nyomja az NFL-ben, két yarddal előzi meg vonatkozó listán Brett Favre-t, a Green Bay legendáját. Favre 71,738 yardot hozott össze sikeres passzokból pályafutása során, Manning-nek most már 71,840 van. Ahhoz sem kell különösebb jóstehetség, hogy kijelentsük, ez a szám még növekedni fog a jövőben.

usatoday.com
Fotó: usatoday.com

Az Ace Ventura filmekből is ismert Dan Marinonak van még egyébként 60.000 yardnyi passza, ezzel ő a harmadik legeredményesebb quaterback ebben a kategóriában.

Gratula!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés