Kövess minket

Sport

Rajtol az NB I, a Fradi a legnagyobb esélyes

Megkezdődnek a küzdelmek a labdarúgó OTP Bank Liga 2016/17-es idényében, amelynek hétvégi nyitófordulójában szombaton és vasárnap is három-három mérkőzést rendeznek.

Megosztva


A zöld-fehérek az elmúlt idényben történelmi győzelmet arattak, hiszen 21 pontos előnnyel zártak a tabella élén, e mellett pedig a Magyar Kupában sem találtak legyőzőre. A keret összességében erősödött, ez még úgy is kijelenthető, hogy a válogatott Nagy Ádám másfél millió euró ellenében az olasz élvonalban szereplő Bolognához szerződött, hiszen sikerült megszerezni többek között a szintén válogatott, a fiatal középpályáshoz hasonlóan Eb-szereplő Lovrencsics Gergőt. Érkezett még a német Oliver Hüsing és az osztrák válogatott Marco Djuricin.   

A Ferencváros, akárcsak egy évvel ezelőtt, ezúttal is a Haladás ellen kezdi a bajnoki szezont, igaz, tavaly Szombathelyen találkozott a két csapat, s a fővárosiak 2-0-s sikerrel térhettek haza.

A Ferencváros első számú kihívója a tavalyi bajnok Videoton lehet: a fehérváriak az elmúlt idényben címvédőként csúnyán „beragadtak a rajtnál”, ez a francia Bernard Casoni állásába került, majd ideiglenesen Pető Tamás irányította az együttest, amely a szezont Horváth Ferenccel fejezte be végül a második helyen. A Videoton élére nyáron a játékosként a Manchester Unitedet is megjárt norvég Henning Berg került, a keret pedig tovább erősödött, többet között a klub megszerezte a Debrecen válogatott erősségét, Bódi Ádámot, a Diósgyőr támadóját, Barczi Dávidot, illetve a korábbi szerb válogatott csatárt, Danko Lazovicot.

A fehérváriak vasárnap a Diósgyőrt fogadják Felcsúton. A borsodiak is új vezetőedzővel készülnek a találkozóra, Egervári Sándor a nyáron távozott posztjáról, az ex-szövetségi kapitányt pedig éppen a Videoton legutóbbi „megmentője”, Horváth Ferenc váltotta.

Szombaton két fővárosi rivális, az elmúlt idényben hatodik Újpest és a nyolcadik Honvéd találkozik egymással, a találkozó rendhagyó helyszíne az angyalföldi Illovszky Stadion lesz, mivel az átigazolásból kizárt, s így meggyengült lila-fehérek otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont jelenleg felújítják.

A szombati harmadik mérkőzés a két újonc, a korábbi szövetségi kapitány Pintér Attila által irányított Mezőkövesd és a Gyirmót összecsapása lesz.

Vasárnap a Videoton-DVTK találkozó mellett MTK-Vasas, és Debrecen-Paks mérkőzéseket rendeznek. Érdekesség, hogy az elmúlt idény zárófordulójában a Vasas ugyanebben a párosításban harcolta ki a bennmaradást azzal, hogy 2-0-ra győzött a kék-fehérek ellen Dunaújvárosban.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

szombat:

Újpest FC-Budapest Honvéd, Illovszky Stadion 18.00, v.: Iványi

Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC 18.00, v.: Vad II

Ferencváros – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 20.30, v.: Solymosi

vasárnap:

MTK Budapest-Vasas, Dunaújváros 18.00, v.: Farkas Á.

Videoton FC-Diósgyőri VTK, Felcsút 18.00

DVSC-TEVA – Paksi FC 18.00, v.: Berke

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés