Kövess minket

Sport

Továbbjutást ért a Benfica és a PSG idegenbeli győzelme a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében

Kettős vereséggel búcsúzott a Zenit és a Chelsea is a szerdai játéknap után.

Megosztva

A Benfica a hazai pályán elért egygólos sikere után 2-1-re nyert a Zenit Szentpétervár otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, s ezzel bejutott a nyolc közé.

Jobban kezdte a találkozót a vendég együttes, amely néhány veszélyes támadást is vezetett, de aztán átvette az irányítást a hazai csapat. Az első félidőben több helyzet is adódott mindkét gárda előtt, de a szünetig nem esett gól.

Fordulás után az 59. percben két cserével felfrissített Zenit tempót váltott, egymás után alakította ki a lehetőségeket, amelyek közül egyet Hulk révén ki is használt. A hajrában aztán fordult a kocka, a Benfica „talált egy gólt”, s ezzel gyakorlatilag tovább is jutott, de a lefújás előtti pillanatokban újfent eredményes volt, így végül kettős győzelemmel került a negyeddöntőbe.

A találkozót Kassai Viktor vezette.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 1-2 (0-0)

gól: Hulk (69.), illetve Gaitán (85.), Talisca (96.)

Továbbjutott: a Benfica, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.


A Paris Saint-Germain vendégként is 2-1-re legyőzte a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, s ezzel bejutott a nyolc közé.

A londoniak sorozatban harmadszor küzdöttek a továbbjutásért a Paris Saint-Germain együttesével a BL kieséses szakaszában. 2014 tavaszán a Chelsea lépett tovább a negyeddöntőből, tavaly pedig a PSG járt sikerrel a nyolcaddöntőben. A mostani párharc első mérkőzését a párizsiak nyerték 2-1-re.

A londoni visszavágót is a francia bajnok kezdte jobban, Zlatan Ibrahimovic pontos középre gurítását a 16. percben Adrien Rabiot lőtte közelről a kapuba. Bő tíz perccel később a sérült csapatkapitány, John Terry nélkül küzdő házigazdák kiegyenlítettek: Diego Costa egy szép csel után 12 méterről volt eredményes.

A második félidő derekán gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás: Angel Di Maria pontosan adott középre, és Ibrahimovic négy méterről a kapuba vágta 50. gólját az európai kupaporondon. A Chelsea-nek ekkor már három gólt kellett volna szereznie a hátralévő időben, de a kapuig is alig jutott el.

A PSG sorozatban negyedszer jutott be a BL negyeddöntőjébe, amely rendre a végállomást jelentette a franciáknak az elmúlt négy évben.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Chelsea (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (1-1)

gól: Costa (27.), illetve Rabiot (16.), Ibrahimovic (67.)

Továbbjutott: a PSG kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés