Keresés
3O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • A "béketeremtő" Putyint ábrázoló transzparenst függesztettek ki az egyik New York-i hídra

A "béketeremtő" Putyint ábrázoló transzparenst függesztettek ki az egyik New York-i hídra

MTI- 2016.10.07. 10:15
610
Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló, hatalmas transzparenst függesztettek ki csütörtökön New Yorkban az egyik hídra, majd a rendőrség egy bejelentést követően egy óra múlva eltávolította.
Forrás: @NDLevinson-Twitter

A 6x9 méteres óriás molinót az East River fölött átívelő, Manhattan alsó részét Brooklyn negyeddel összekötő Manhattan híd oldalára függesztették ki. Rajta Putyin öltönyös képe volt látható az orosz és a szíriai zászló előtt, alatta nagy betűkkel a béketeremtő (peacemaker) szó szerepelt. A felirat utalás arra, hogy a politikus vezette Oroszország tesz rendet Szíriában.


A New York-i rendőrség délután háromnegyed háromkor kapott telefonos bejelentést az esetről, a transzparens egy óra hosszat függött a hídon - közölte a hatóságok szóvivője.

"Egyelőre nincsenek adatok arról, hogy ki és miért tette ki a (molinót), ki kell vizsgálni a történteket" - tette hozzá.

A rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe, de vizsgálják a híd és a közeli térfigyelő kamerák felvételeit, hogy azonosítsák az elkövetőt.

Két éve hasonló eset történt, akkor szolidaritási csoportok egy tüntetés alkalmával hatalmas palesztin zászlót függesztettek a Manhattan híd oldalára.

Hozzászólások