Keresés
16O
Budapest
2017.10.21., szombat (Orsolya)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Alvilági kapcsolataik miatt elbocsátották a világ egyik legveszélyesebb országában a rendőrség vezetőinek egyharmadát

Alvilági kapcsolataik miatt elbocsátották a világ egyik legveszélyesebb országában a rendőrség vezetőinek egyharmadát

MTI- 2016.08.19. 09:30
653
A vezető rendőri tisztségviselők körülbelül egyharmadát menesztették Hondurasban a bűnszervezetekkel fenntartott kapcsolataik miatt.
Forrás: Getty/Europress

Helyi idő szerint szerdán mutatta be egy parlamenti különbizottság a közép-amerikai ország fővárosában, Tegucigalpában ülésező törvényhozás előtt azt a jelentését, amelyből kiderül, hogy átvilágítását követően 946, vezetői feladatokkal felruházott rendőrtiszt közül 313-nak távoznia kellett posztjáról.

A testület a közeljövőben közel tízezer, alacsonyabb beosztásban dolgozó rendőrt vet alá hasonló vizsgálatnak.

A mintegy 8 millió lakosú Hondurasban rendkívüli mértékű a bűnözés, és a rendőrség soraiban széles körben elterjedt a korrupció.

A tarthatatlan helyzet miatt Juan Orlando Hernández Alvarado hondurasi elnök rendkívüli állapotot hirdetett az országban, és létrehozta a rendőrséget átvilágító bizottságot, amely áprilisban kezdte meg munkáját.

Az intézkedés hátterében olyan jelentések napvilágra kerülése áll, amelyek azt részletezik, hogy a rendőrség magas rangú tagjai drogbandákkal szövetkeztek. A belügyminisztérium egyik beszámolója szerint drogbáróknak dolgozó, magas beosztásban lévő rendőrtisztek 2009-ben elrendelték egy kábítószer ellen küzdő tisztségviselő, majd 2011-ben egy biztonsági tanácsadó meggyilkolását.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom