Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Angliában és Skóciában hamarabb viszik házhoz a kokaint, mint a pizzát

Angliában és Skóciában hamarabb viszik házhoz a kokaint, mint a pizzát

Kócsi- 2018.05.10. 11:14
2449
A keresletnél már csak a konkurencia nagyobb, így nem árt sietni a dílereknek.
Gyorsabban viszik házhoz a kokaint Angliában és Skóciában a pizzánál - derült ki egy friss, globális kábítószer-használattal kapcsolatos felmérésből. A kutatásban ezer angol és ötszáz skót kokainhasználó vett részt - világszerte pedig összesen 15 ezren. Több, mint az egyharmaduk mondta azt, ha címre hívják a dílert, az általában harminc percen belül megérkezik a cuccal.

Ha viszont pizzát rendelnek, arra lényegesen tovább kell várni: a megkérdezettek 85 százaléka szerint fél óra alatt esélytelen, hogy kiérjen hozzájuk a futár. A válaszokból az is kiolvasható, hogy alkalmanként pont a skótok spórolnak legkevésbé a kólával az egész világon, vagyis ha bulika van, ők költik rá a legtöbbet.

A felmérést végzők szerint, mivel a nagyvárosokban egyre több a biztonsági kamera az utcai árusítás már túl rizikós vevőnek, és dílernek egyaránt, ezért inkább a közösségi médián keresztül oldják meg az emberek a kábítószer vásárlást.

Az "eladók" pedig egymással versenyeznek, így sokszor az lesz a sikeresebb a placcon, aki a legrugalmasabb, illetve a leggyorsabban reagál a többiek közül.

(Sky News)

Hozzászólások