Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Az Artists 4 Israel művészcsoport a terrorizmus és a háború sérültjeinek sebeit tetoválta

Az Artists 4 Israel művészcsoport a terrorizmus és a háború sérültjeinek sebeit tetoválta

MTI- 2016.10.21. 11:20
352
Terrorcselekmények és háborúk sérültjeinek sebeire rajzoltak tetoválóművészek részben műalkotások ihlette ábrákat csütörtökön az Izraeli Múzeumban, hogy így segítsék a lelki és testi sebek begyógyulását.
Forrás: http://www.artists4israel.org/

Az Artists 4 Israel művészcsoport 11 aktivistája vállalta egy-egy áldozat tetoválását a nemzeti múzeum különböző részlegeiben, klasszikus vagy modern művek társaságában, amelyek olykor ihlet forrását is jelentették az számukra.

Joe Capobianco például Hadrianus római császár szobrából merített ihletet, amikor a 2014-es gázai háborúban elesett izraeli katona fivérét tetoválta. Egy Zero nevű tetoválóművész egy öngyilkos merényletet megakadályozó, de közben mindkét lábán kiterjedt sebeket szerző katona sérüléseit próbálta eltüntetni tetoválással René Magritte híres szürrealista festő Kastély a Pireneusokban című képe társaságában. Tetováltatta magát egy nő is, aki palesztin merénylők támadását élte túl Jeruzsálem közelében.

A tetoválás egyedülálló, gyakran észrevétlenül maradó művészeti forma, és nagyon különleges, hogy egy ilyen eseményre múzeumi környezetben kerüljön sor - közölte az Izraeli Múzeum.

A művészcsoport szerint az akció célja az volt, hogy segítsen a sebesült izraelieknek "visszaszerezni testüket, begyógyítani lelki és testi sebeiket".

Hozzászólások