Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Bejutott a magyar AWS az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Bejutott a magyar AWS az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

MTI- 2018.05.11. 13:57
1596
Bejutott az AWS és a Viszlát nyár című dal a 63. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába csütörtökön este Lisszabonban.
A Magyarországot képviselő, modern metált játszó zenekar a verseny második elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.

A Duna Televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben az AWS tizenharmadikként került sorra és nagy sikert aratott. A mezítláb színpadra lépett énekes, Siklósi Örs és vokálozó társai jól előadták a dalt. A csapatban Brucker Bence és Kökényes Dániel gitározik, Schiszler Soma basszusgitározik, Veress Áron pedig dobol, őket Schwartz Dávid vokalista egészítette ki. A Viszlát nyár a zenekari tagok szerzeménye, a dal a halál kémiájáról, megértéséről, tágabb értelemben szeretteink elvesztéséről szól, Siklósi Örs egy éve elhunyt édesapja emlékének íródott.

Siklósi Örs pénteken az MTI-nek kiemelte: bebizonyították, hogy a metál műfaja ebben a közegben is tud működni. "Nagyon megtisztelő és óriási érzés, hogy más országokból sokan szavaztak ránk" - tette hozzá.

Hozzászólások