Keresés
11O
Budapest
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Egy amerikai politikus fia halt meg a világ legmagasabb vízi csúszdáján

Egy amerikai politikus fia halt meg a világ legmagasabb vízi csúszdáján

MTI- 2016.08.08. 12:36
260
Egy kansasi republikánus képviselő tízéves fia vesztette életét vasárnap a világ legmagasabb vízi csúszdáján Kansas Cityben. A csúszdát lezárták, amíg a hatósági vizsgálat ki nem deríti, mi okozta a gyermek halálát - közölték hétfőn a helyi hatóságok.
Forrás:pinterest.com

Az eset a Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen történt, a Verrückt (Őrült) nevű csúszdán, amely a létesítmény egyik fő attrakciójának számít: a Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.

A tragédia után Scott Schwab kansasi republikánus képviselő és felesége közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a tízéves fiuk, Caleb Thomas Schwab szenvedett halálos balesetet a csúszdán. A gyermek a szüleivel tartózkodott a vízi parkban vasárnap.

Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a szóban forgó csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta. A hullámvasúthoz hasonló csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni. Csak egy méternél magasabb vendégek használhatják.

A helyi rendőrség szóvivője azt közölte, hogy a gyermek halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, ezért teljes körű vizsgálat indult. "Őszintén szólva nem tudjuk, mi történt" - jelentette ki az ügyben tartott sajtótájékoztatón.

A csúszdaparkot hétfőn zárva tartják, a Verrückt további működését felfüggesztették a vizsgálat idejére, és annak eredményétől függően a hatóságok döntik majd el, hogy meg lehet-e ismét nyitni.

Az AP hírügynökség emlékeztet arra, hogy a csúszdaparkot 2014-ben az eredetileg tervezetthez képest később nyitották meg, de az üzemeltető nem indokolta a késést. Korábbi médiabeszámolók szerint gondok voltak azzal berendezéssel, amely a nehéz csónakokat vontatja fel a csúszda tetejére.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom