Keresés
7O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Egy férfi élete során átlagosan négy hónapot tölt azzal, hogy kiválassza milyen ruhát vegyen fel

Egy férfi élete során átlagosan négy hónapot tölt azzal, hogy kiválassza milyen ruhát vegyen fel

Offmedia- 2016.06.07. 11:29
263
A nők ennél többet túrják a szekrényt, de hogy mennyivel az alább kiderül.
Forrás: Getty / iStock

Újabb kutatás, újabb életbevágó eredmények születtek, ezúttal Angliából. A Marks & Spencer's vizsgálta vásárlói körében, hogy ki, mennyi idő tölt otthon a ruhásszekrényben matatva azért, hogy megtalálja az aznapi szerkót, amit felvesz.

A kutatásban 2000 ember vett részt (18 és 60 év közöttiek), akik 152 ruhadarabbal rendelkeznek átlagosan, ám ezeknek kevesebb, mint a felét viselték csupán, nap, mint nap.

És, akkor jöjjön a lényeg! A vizsgált személyek közül a férfiak átlagosan 13 percet töltenek, azzal naponta, hogy eldöntsék, milyen ruhát vesznek fel. Ezt, ha továbbszorozzuk, kiderül, hogy évente ez három teljes napot jelent, amit a férfiak a gardrób túrásával töltenek.  Az életük során, pedig nem kevesebb, mint négy hónapot! Nem kevés idő, pláne, hogy az erősebbik nem, amúgy sem arról híres, hogy túlizgulná ezt a témát. Bár, a mai világban, ahol egyre inkább megcserélődnek a nemi szerepek szerintük lesz ez még rosszabb is. Ami, nem feltétlen gond a ruhákat gyártó cégeknek...

És, mi a helyzet a hölgyekkel? Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy megtippeljük: többet!

Az ő életükből napi 17 perc megy el "tollászkodással" naponta, ami a felnőtt éveket nézve fél évet tesz ki.
A kutatásból az is kiderül, hogy a vizsgált személyek 15 százaléka szinte idegrohamot kap otthon, míg a göncei között válogat, tönkre téve ezzel az egész napját...

A megkérdezett férfiak és nők nagyjából 15-20 százaléka késett már el a munkájából vagy bármilyen alkalomról az öltözködés miatt.

(complex.com nyomán)

Hozzászólások