Keresés
7O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)

Eljött az az idő, mikor a levegő is pénzbe kerül!

Offmedia- 2016.01.28. 15:53
166
Sokszor hallottuk már azt, hogy eljön az az idő, mikor a levegőért is fizetnünk kell! Bekövetkezett…
Forrás: Getty/Europress

A kínaiak már hosszú hónapok óta a szmogban úsznak és az ottani levegőt szinte harapni lehet annyira magas a légszennyezettség!  Néhány ravasz befektető, a káoszt kihasználva alapított egy céget, amelynek a főprofilja az, hogy kanadai levegőt palackoznak a kínaiak számára.

Nos, az ötlet elég bizarr! Néhányunknak ismerős lehet a levegő palackozása az Űrgolyhók (Spaceballs) című vígjátékból, mikor Brooks által alakított karakter, a fiókból húz elő egy Perri-Air nevezetű sűrített oxigént, majd ezt belélegezve jut friss levegőhöz. Azonban, a helyzet ennél sokkal komolyabb!


A kanadai cég, a Sziklás-hegység friss levegőjét értékesíti jó áron a fulladozó kínaiaknak. A Vitality Air nevű társaságot, amelyet Edmontonban alapítottak, tavaly október környékén kezdte meg a tényleges működését. Az első, 500 palackból álló frisslevegő-szállítmányt, körülbelül két nap alatt elkapkodták! Ezt az információt a cég egyik társalapítója, Moses Lam közölte a The Telegraph magazinnal.


A pletykák szerint, még további 4000 palackot tartalmazó konténer van úton Kínába. A rossz hír az, hogy ezeknek már mind megvan a tulajdonosa. Egy 7,7 literes palackot, amelyet a fenséges Sziklás-hegység Banff Nemzeti Parkjának, valamint a Lake Louise kristálytiszta levegőjével töltöttek meg, nagyjából 100 jüanért (majdnem 5000 FT) árusítanak. Ez csaknem ötvenszer drágább, mint egy üveg ásványvíz Kínában.

Hozzászólások