Keresés
6O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)

Elvis Presley bélyegen!

Offmedia- 2015.08.15. 10:05
589
"Van kedved átjönni megnézni a bélyeggyűjteményem?" - hangzik a mindenki által jól ismert mondat. Úgylátszik ezt Amerikában is ismerik, mostmár Elvissel is mehet a csalogatás..

elvisresizeFotó: Getty Image / Europress

Ugyanis Elvis Presley-t ábrázoló limitált példányszámú bélyeget adott ki az amerikai posta. A rock'n'roll királyának egykori háza előtt volt felesége, Priscilla Presley és Megan Brennan, a posta vezetője mutatta be a Forever elnevezésű új bélyeget szerdán.
    A bélyegen Elvis Presley fiatalkori fekete-fehér fényképe, valamint a popsztár aranytintával írt aláírása látható. A bélyeg része az amerikai posta Music Icons sorozatának, emellett a szervezet egy 18 Elvis-slágert tartalmazó lemezt is kiad Elvis Presley Forever címmel.
    Az amerikai posta internetes oldalának méltatása szerint Elvis Presley lebontotta az 1950-es évek társadalmi és faji korlátait, valamint örökre megváltoztatta az amerikai popkultúrát.
    Kiválasztottnak érezte magát, akinek be kell teljesítenie küldetését a zenében - mondta a legendás rocksztárról a bélyeg bemutatásakor egykori felesége. A bélyegen egy 1955-ös fotó látható Elvisről.
    Elvis Presley 1935-ben a Mississippi állambeli Tupelóban született, majd 13 éves korában szüleivel költözött Memphisbe. Ott hunyt el 1977. augusztus 16-án, 42 éves korában.
    https://www.usps.com/stamps/elvis-presley.htm

Hozzászólások