Keresés
6O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Észak-Korea nyilvánosságra hozta azt a felvételt, ami miatt tizenöt évet kapott egy amerikai diák

Észak-Korea nyilvánosságra hozta azt a felvételt, ami miatt tizenöt évet kapott egy amerikai diák

Offmedia- 2016.03.18. 10:11
342
A srác elcsent egy plakátot a hotelből, ahol megszállt, ezért vár rá kényszermunka.
Forrás: Getty / iStock

A tegnapi nap folyamán szinte minden média vezetőhírként számolt be, arról, hogy az amerikai Otto Warmbier-t Észak-Korea fővárosában, Phenjanban bíróság elé állították azért, mert ellopott egy propagandaplakátot. Ez pedig államellenes bűncselekménynek minősül.  A 21 éves fiatalember, a Yanggakdo International Hotel vendégszeretetét élvezte, mikor az egyik este, pár vodka elfogyasztása után, szobájából kilopódzva valami kis szuvenírt keresett, amit hazavihetett volna barátainak. Így tévedt be a szálloda egyik, csak alkalmazottak által látogatott helyiségébe, ahonnan, egy táblát szedett le a falról, melyen egy, Kim Jong-il-t éltető szöveg volt olvasható.

Az amerikai egyetemista az Újévet ment ünnepelni a kommunista országba, és egészen addig semmi jel nem utalt arra, hogy baja lehet az eltulajdonított plakátból. Sajnos lett...

A vakáció végeztével, amikor a reptéren várta, hogy felszállhasson a gépére, pár rendőr kiemelte Őt a csoportjából, és azonnal letartóztatta. Azóta már Warmbier tárgyalását is megtartották. A srác láthatóan összetörten, zokogva érkezett a bíróságra, ahol az egyik legkeményebb ítéletet mondták ki rá. Enyhítő körülmény, hogy megbánta bűnét, de így is 15 év kényszermunkára ítélték a plakát ellopása miatt.
Tegnap este Észak-Korea nyilvánosságra hozta azt a felvételt, melyet a hotel biztonsági kamerája rögzített, és amely miatt elítélték  Warmbier-t.

A kissé zavaros videót, itt tudod megnézni:


Korábban már több amerikai állampolgárt ítéltek el Észak-Koreában. Egyikük véletlenül otthagyott egy Bibliát egy klubban, míg egy másik összetépte vízumát, ami biztosította neki az országban való tartózkodást. Továbbá két újságírót is, akik illegálisan léptek be Észak-Korea területére még 2009-ben. Mindegyik ügy hatalmas port kavart az Államokban, azóta mindegyik elítélt visszatérhetett hazájába, a két ország közötti komoly diplomáciai csatározások után.

(mashable.com nyomán)

Hozzászólások