Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Festményei lemásolásával vádolja egy művész Kendrick Lamar és SZA "All The Stars" videójának készítőit

Festményei lemásolásával vádolja egy művész Kendrick Lamar és SZA "All The Stars" videójának készítőit

Offmedia- 2018.02.12. 18:54
Azután utánozhatták le a munkáit, miután nemet mondott egy együttműködésre.
Egy angol-libériai művész, Lina Iris Viktor azt állítja, hogy lekopizták a festményeit Kendrick Lamar és SZA "All The Stars" című klipjében - tudósít a The New York Times. A művész már el is kezdte a szükséges jogi procedúrát a készítők ellen, az első lépésben egy levelet küldött ügyvédjén keresztül Anthony Tiffith-nek, a Kendrick Lamart is képviselő Top Dawg Entertainment fejének.

A videó, mely előző héten került fel a Youtube-ra, a Fekete Párduc című Marvel film hivatalos filmzenei albumának első kislemeze. A művész a 3. perc környékén feltűnő arany és fekete mintákat kifogásolja, mivel kísértetiesen hasonlítanak a "Constellations" című munkájára. Tiffith-nek írt levelében azt is kiemeli, hogy a stáb kétszer is megkereste őt a közös munka lehetőségével, de ő mindkétszer visszautasította az ajánlatukat. Az elzárkózást azzal indokolta, hogy ha átengedi a munkáját a készítőknek, akkor nem szólhatott volna bele a felhasználásuk pontos mikéntjébe. Itt egy összehasonlítás:

All The Stars klip
Forrás: Youtube

Lina Iris Viktor - Constellations
A művész továbbá azt is sérelmezi, hogy pont egy olyan film kapcsán lopták el a munkáját, amely a fekete közösségek erősítését tűzte ki célul, és közben afrikai művészektől lopnak.


Kendrick Lamar, Anthony Tiffith, és a Disney nem kívánták kommentálni a művész vádjait.

Hozzászólások