Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Floridában kivégezték Oscar Ray Bolint, aki harminc évvel ezelőtt három nőt gyilkolt meg

Floridában kivégezték Oscar Ray Bolint, aki harminc évvel ezelőtt három nőt gyilkolt meg

Offmedia- 2016.01.08. 10:51
183
A férfi végig ártatlannak vallotta magát, de már várta a halálos ítélet végrehajtását.
Forrás: MTI/AP/The Tampa Tribune/Chris Urso

Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága elutasította az ítélet utolsó pillanatban történő módosítását, a végrehajtás felfüggesztését. Az 53 esztendős Bolin ugyanis eddig már többször fellebbezett, kérte perének újratárgyalását, de tíz alkalommal - tíz bíróság, tíz esküdtszék - bűnösnek találta, s helyben hagyta az ítéletet. Ügyvédje, Bjorn Brunvand még a kivégzés előtti délután is az ítélet végrehajtásának felfüggesztését kérelmezte a szövetségi Legfelső Bíróságtól. 

Bolin három fiatal nőt gyilkolt meg, mindhárom gyilkosságot a floridai Tampa környékén követte el, 1986-ban. A három áldozat szülei részt vettek mindegyik tárgyaláson, és két áldozat édesanyja jelen volt a kivégzésen is. A kivégzés előtti napon, szerdán, Bolinnal interjút készített az egyik helyi televíziós csatorna, és a férfi ismét ártatlannak mondta magát.

"A lelkiismeretem tiszta, megbékéltem önmagammal, huszonnyolc évet töltöttem ebben a kalitkában (cellában) a halálsoron, s ez már megváltás lesz. A bűnhődésemnek vége" - fogalmazott az elítélt.

Utolsó óráiban meglátogathatta őt a felesége és a "spirituális tanácsadója" is.

(MTI nyomán)

Ajánlott

Hozzászólások