Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Három új varázslóiskolát fedett fel J.K. Rowling

Helstáb Laura- 2016.01.31. 10:00
780
Mindig is tudtuk, hogy a Harry Potter világnak vannak még feltáratlan titkai, és Rowling most újabb információkkal tágította ki az univerzumot.
Összesen 11 varázslóiskola létezik J.K. Rowling szerint, ebből eddig a Roxfort (Anglia), a Beauxbatons (Franciaország) és a Durmstrang (Oroszország) volt ismert. Az írónő azonban most három új varázslóiskola helyét is felfedte honlapján, a Pottermore-on: az egyik Barzíliában, a másik Afrikában, a harmadik pedig Japánban várja a mágustanoncokat.

Forrás: Pottermore

A Mahoutokoro egy ősi japán varázslóiskola, és egyben a legkisebb is a 11 közül a világon. A luxussuli jádekőből készült, és Japán egyik vulkanikus szigetén, a Minami Iwo Jimán áll. A diákok mágikus talárokat kapnak, amelyek velük együtt nőnek, ahogy szép lasan felcseperednek az iskolában, és a színük is fokozatosan vált halványrózsaszínről aranyra. A köpenyek azt is elárulják, ha valaki megsérti a szabályokat, ilyenkor fehérre színeződnek.

Castelbruxo, a brazil iskola egész Dél-Amerikából fogadja a diákokat, és az esőerdő mélyén rejtőzik. A diákok élénk zöld talárt viselnek, és kiemelkedő a tudásuk gyógynövénytanból és legendás lények gondozásából.

Uagadou, az afrikai iskola legalább ezer éve fennáll és ez a legnagyobb varázslóiskola a 11 közül. A hegyoldalból vájták ki, és néha olyan, mintha lebegne, ha alatta a völgy ködbe burkolózik. Az itteni diákoknak az asztronómia, alkímia és átváltoztatástan a specialitása. Ezen kívül még egy érdekessség, hogy a varázspálca főleg európai találmány, itt anélkül varázsolnak.

Hozzászólások