Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Izrael legnépszerűbb focicsapata, a Beitar Jerusalem felvette Donald Trump nevét

Izrael legnépszerűbb focicsapata, a Beitar Jerusalem felvette Donald Trump nevét

Kócsi- 2018.05.15. 11:26
1415

Hamarosan akár Kanye Westet is leigazolhatják.

A Beitar Jerusalem kétségkívül Izrael legnépszerűbb labdarúgó klubja. A csapat jelenleg második helyen tanyázik a helyi első osztályban, csupán egyetlen ponttal lemaradva a Korhut Mihályt foglalkoztató, tavalyi bajnok Hapoel Beer-Sheva mögött. Most mégsem a bajnokság vélhetően szoros végkimenetelével foglalkozunk, hanem a sárga-fekete színekben pályára lépő egyesület meglepő névváltoztatásával. Merthogy az 1939 alapított klub vezetői úgy döntöttek a minap, hogy Donald Trump előtt tisztelegve átnevezik azt, Beitar Trump Jerusalemre. A névváltoztatás hátterében az USA elnök tavaly decemberi, világszerte hatalmas felháborodást kiváltó döntése áll, miszerint Tel Avivból Jeruzsálembe költöztette át az amerikai nagykövetséget, ezzel tulajdonképpen elismerve utóbbit Izrael régi-új fővárosának. A Beitar vezetői pedig mindenképpen szerették volna megköszönni Trump bátorságát, ezért keresztelték át a hatszoros bajnok, és hétszeres kupagyőztes csapatot.

{twitter}https://twitter.com/fcbeitar/status/995660234986311686{/twitter}
A csapatot, melynek az eredményeinél már csak szurkolótábora ismertebb. A hírhedt La Familia az ország legkeményebb, legszélsőségesebb tábora. Nyíltan rasszisták, akik gyűlölik az arabokat. Öt évvel ezelőtt például azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy felgyújtották szeretett klubjuk székházát, mert két csecsen focistát merészelt igazolni a vezetőség. A duó nem sokkal később távozni kényszerült Izraelből.

Nem mindenki örül azonban a nagykövetség elköltöztetésének. A palesztin oldalon hónapok óta tüntetéseket tartanak, március 30-a óta alsó hangon 90 ember vesztette életét ezen megmozdulások során.

(CNN)

Hozzászólások