Keresés
12O
Budapest
2017.09.20., szerda (Friderika)

Jada Pinkett Smith a feketék védelmére kelt

Ráthgéber Réka- 2016.01.19. 11:31
123

Kiakadt az Oscar-jelöléseken.

Forrás: Getty/Europress

2016-ot írunk. Azért Amerikában most már nem tesznek különbséget feketék és fehérek között, rengeteg sikeres színész és színésznő tevékenykedik Hollywoodban, akiknél nem számít a bőrszín. Többen kaptak korábban Oscar-díjat, gondoljunk csak Denzel Washingtonra, Jamie Foxx-ra, Halle Berry-re, vagy Jennifer Hudsonra, akiknél otthon díszeleg már a kis arany szobrocska. Will Smith felesége, Jada azonban nem elégedett az idei év jelöléseivel, és ennek hangot is ad.

2016-ban ugyanis egyetlen egy fekete embert sem jelöltek Oscarra. Se férfit, se nőt. Jada Pinkett Smith szerint ez diszkrimináció, és nem is érti, hogy miért csak a fehér embereket díjazzák. Kollégája, Al Sharpton is élesen bírálta a Filmakadémia tagjait. „Megint bekövetkezett az, hogy a megbecsült fekete rendezők és színészek nem kapnak szerepet az Oscar-díjátadón.” – mondta.

Talán egy kicsit túltolták a dolgot, Jada már azt is bejelentette, hogy nem vesz részt a gálán éppen ebből az indokból kifolyólag. Arra nem gondol, hogy most éppen nem volt olyan fekete sztár, akit díjazni lehetett volna?

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom