Keresés
4O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Kábítószer-csempészettel gyanúsítanak 46 börtönőrt az Egyesült Államokban

Kábítószer-csempészettel gyanúsítanak 46 börtönőrt az Egyesült Államokban

Offmedia- 2016.02.12. 11:36
134
Ezt nevezzük szerepcserének! Rabok lehetnek az őrökből.

Forrás: thedailybeast.com

Kábítószer-csempészet gyanújával negyvenhat jelenlegi, illetve volt börtönőrt tartóztattak le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei az Egyesült Államokban, Georgia államban - közölték szövetségi tisztviselők csütörtökön.

A nyolc büntetés-végrehajtási intézmény őrei a gyanú szerint nemcsak az elítélteknek szállítottak csempészárut, hanem kenőpénz fejében a börtönökön kívül is kábítószert szállítottak, illetve - visszaélve hatáskörükkel - segítették a drogok forgalmazását.

A nyomozáshoz közel álló egyik tisztviselő azt mondta, a büntetés-végrehajtási tisztek egyenruhában, jelvényt viselve végezték, illetve felügyelték a drogszállításokat, hogy ne keltsék fel a hatóságok gyanúját. A hatóságok szerint ezért több ezer dollárt kaptak.

A letartóztatott börtönőrök nagy része körletőr volt, ugyanakkor öten közülük a börtönök csempészáruk felkutatásáért felelős különleges egységeinek tagjai voltak.

A nyomozást egy nagyobb, a Georgia állami büntetés-végrehajtási intézményeket érintő korrupciós ügyek vizsgálatának keretein belül végezték.

(MTI)

Hozzászólások