Keresés
7O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Karácsonyi ajándékkal és ünnepi műsorral köszöntik a katonák árváit

Karácsonyi ajándékkal és ünnepi műsorral köszöntik a katonák árváit

Offmedia- 2015.12.16. 14:00
92
Karácsonyi ajándékok mellett ünnepi műsorral is köszönti a honvédség a katonák árváit csütörtökön a budapesti Stefánia Palotában.

Forrás: Getty / iStock

A Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában felidézte: a Magyar Honvédség 2002 óta minden évben megtartja az Árvák Karácsonya elnevezésű rendezvényét azon 4 és 18 év közötti gyerekek részére, akiknek valamelyik szülője a Magyar Honvédség katonájaként - szolgálatteljesítés közben, vagy a szolgálattal összefüggésben - vesztette életét.

Az édesanyjukkal, nagymamájukkal vagy nagypapájukkal érkező gyermekeket Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára köszönti. Malek Andrea, többszörös Artisjus és EMeRToN díjas énekesnő,
Thalia-díjas színésznő és édesapja, Malek Miklós, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester adnak ünnepi műsort. A művészek jótékonysági alapon, tiszteletdíj nélkül fogadták el a HM felkérését - emelte ki a tárca.   

Az Árvák Karácsonyán Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is részt vesznek.

Hozzászólások