Keresés
4O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Kártérítést fizetnek egy ausztrál nőnek, mert nem engedték be egy japán bálnamúzeumba a ruhája miatt

Kártérítést fizetnek egy ausztrál nőnek, mert nem engedték be egy japán bálnamúzeumba a ruhája miatt

Offmedia- 2016.03.27. 10:30
170
Kártérítés fizetésére kötelezte egy helyi bíróság a nagy delfinmészárlásairól híressé vált nyugat-japán Taidzsi kormányát, amiért a város bálnamúzeuma 2014 februárjában megtagadta a belépést egy ausztrál nőtől.

Forrás: facebook.com/AusForDolphins

A 31 éves Sarah Lucas, az Australia for Dolphins nevű természetvédő csoport tagja nagyjából 3,3 millió jen kártérítést követelt keresetében, amelyben diszkriminációval, valamint a gondolat és a lelkiismeret szabadságának megsértésével vádolta a várost.

A vakajamai kerületi bíróság pénteki döntése értelmében a Taidzsi Bálnamúzeum jogtalanul tagadta meg a nőtől a hozzáférést az intézményben található információkhoz.

A bíróság 110 ezer jen (273 ezer forint) kártérítés megfizetésére kötelezte a helyi kormányt.

A város korábban a kereset elvetését kérvényezte, mondván, hogy Lucas az ominózus eset előtt négy nappal már járt a múzeumban és engedély nélkül készített felvételeket az intézményben egy nagyméretű kamerával.

A kereset szerint a múzeum olyan írott figyelmeztetésre hivatkozva tagadta meg a belépést 2014 februárjában Lucastól és néhai édesapjától, amely szerint a cethalászatot ellenző emberek nem léphetnek be az intézménybe. A nő és apja az Australia for Dolphins logójával ellátott ruházatot viseltek.


Taidzsit folyamatos nemzetközi kritika éri a delfinmészárlás miatt. A szeptembertől márciusig tartó vadászidényben a taidzsi halászok egy öbölbe terelik, majd agyonverik a tengeri emlősöket a húsukért.

(MTI)

Hozzászólások