Keresés
11O
Budapest
2017.10.22., vasárnap (Előd)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Két évig nem mehet nemzeti parkok közelébe egy graffitis, miután összefújta a védett területeket

Két évig nem mehet nemzeti parkok közelébe egy graffitis, miután összefújta a védett területeket

Offmedia- 2016.06.24. 10:00
149
A "művész" nem a legjobb helyett választotta, hogy alkosson...
Egy amerikai graffitis hölgy, bizonyos Casey Nocket, két évig egy nemzeti parkba sem teheti be a lábát az országban, miután a bíróság bűnösnek ítélte vandalizmus vádjában. Hogy miért? 2014-ben a nő több parkban is összefújta a védett természeti képződményeket. Sziklafalak és hegyoldalak estek áldozatául, ezeket a felületeket az illetékeseknek különösen nehéz és drága volt megtisztítaniuk Nocket keze után.

A nő később egészen banális módon bukott le. Munkáira olyannyira büszke volt, hogy nagy lelkesedéssel osztotta meg képeiről a fotókat az Instagram fiókján, míg végül valakinek szemetszúrt a dolog és feljelentette. Nocket a rendőrségen bevallotta, hogy összesen hét nemzeti parkban fújt kisebb-nagyobb felületeket össze különböző, legtöbbször figurális képeket alkotva.

A bíróság 200 óra közmunkára és bírság megfizetésére kötelezte a nőt, azon túl, hogy most jódarabig nem mehet a parkok közelébe sem.

Egyik munkájáról hozunk képet:


Javasoljuk, ha már graffitizik, akkor városi környezetben tegye, leginkább legálban, mert a bujkálás nem nagyon megy neki. Talán a fák között igen, de nem a neten...

(mashable.com nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom