Keresés
7O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Kilenc napig bolyongott egy nagymama egy arizonai erdőben mire megtalálták

Kilenc napig bolyongott egy nagymama egy arizonai erdőben mire megtalálták

Offmedia- 2016.04.13. 14:38
170
Kilenc nap után találták meg a hatóságok egy arizonai erdőben azt a 72 éves asszonyt, aki unokáihoz indult, ám út közben eltévedt, és kifogyott az üzemanyag a kocsijából.
Ann Charon Rodgers botokból és kövekből rakott ki segítséget kérő üzenetet egy tisztáson, hogy a levegőből megláthassák az utána kutatók, akik végül a múlt szombaton találták meg - ismertette a helyi rendőrség kedden.

A nő kutyájával indult el március 31-én Phoenixben élő unokáihoz. Eltévesztette az utat, és egy mellékútra keveredett, de hibridautójából kifogyott az üzemanyag és a töltése is lemerült. Először magaslatokra mászott fel, hogy térerőt keressen a mobiljához, de nem sikerült telefonálnia. A hatóságok április 3-án indították el a kiterjedt kutatást, hat nappal később a kutyáját pillantotta meg egy helyi vadőr a Creek kanyonban, majd egy helikopter fedezte fel a "Segítség!" üzenetet a levegőből, később meglátták a nőt is, aki egy jelzőtűz mellett állva integetett.

Forrás: Arizona Department of Public Safety

Rodgers kis vízgyűjtőkből oltotta a szomját és az erdőben gyűjtött növényeken élt. Teljesen kimerült volt, és ki is száradt, de egyedül ment el a helikopterig, és kis segítséggel be is tudott szállni.
A nagymamát kórházba vitték, de már pár órával később hazaengedték a családjához.

(MTI)

Hozzászólások