Keresés
3O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

Már csak egy ember él, aki a 19. században született

Helstáb Laura- 2016.05.18. 09:19
456
Múlt héten meghalt a világ legidősebb embere, a 116 éves Susannah Mushatt Jones, így a pár hónappal fiatalabb, olasz származású Emma Moreno maradt az egyetlen ember a Földön, aki még a 19. században született.
Forrás: Twitter

1899. november 29-én látta meg a napvilágot, és most Észak-Olaszországban, Verbania városában lakik. Amikor megszületett, még Viktória volt az angol királynő és William McKinley az amerikai elnök. Végignézhette, ahogy feltalálják az autót, a repülőt, a rádiót és minden modern eszközt, ami ma körülvesz minket. Megélt két világháborút, a Titanic elsüllyedését és számtalan olyan eseményt, amiről mi csak a történelemkönyvekben olvashatunk.

Hosszú életkorát szerinte a genetikának - testvére is 107 évig élt - és különleges diétájának köszönheti. Fiatalabb korában vérszegénységet állapítottak meg nála, ezért egész életében szigorú diétán élt, az utóbbi évtizedekben csak napi két nyers tojást, tésztát, darált húst evett, egy kis tejet és házi készítésű Brandy-t ivott.

Ezenkívül valószínűleg ő a szinglikultúra első szószólója: a harmincas években vált el a férjétől, mert erőszakoskodott vele, és azóta egyedül él - bár családja és az ápolók rendszeresen látogatják otthonában, ő jól érzi így magát, és nem akart többet kapcsolatban lenni.

Az utána következő legidősebb ember 113 éves, így valóban Emma az utolsó a 1800-as évekből.

Hozzászólások