Keresés

  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Mindig jókedvű robotpincér viszi asztalhoz az ételt egy győri étteremben

Mindig jókedvű robotpincér viszi asztalhoz az ételt egy győri étteremben

Kócsi- 2018.09.07. 12:15
Borravaló és cigiszünet nélkül is szakadatlan robotol Emy.

Győrben állt munkába az ország első, és ez idáig egyetlen robotpincére, Emy. A csupa mosoly felszolgáló a megyeszékhely egyik kínai éttermében cikázik az asztalok között, miközben kis tálcáján szorgalmasan hordja az ételt a vendégeknek. Emy nagyszerű munkaerő; az sem szegheti kedvét, ha nem tarthat szünetet, és még borravalót sem kap. Emellett puszta jelenlétével bevonzza az embereket a helyre, tulajdonképpen reklámfogásként is nagyszerűen funkcionál. Az üzletet vezető hölgy, Hui Hong Fu elmondása szerint régi vágya volt egy robot felszolgáló alkalmazása, arra azonban nem gondolt, hogy ilyen hamar valóra válhat az álom - elsősorban kényszerűségből, a munkaerőhiánynak "köszönhetően".

Emy nem beszél magyarul, angolul viszont teljesen perfekt, így egyelőre azt használja. Az étterem dolgozói a mellkasába épített vezérlőpulton állítják be, hova, melyik asztalhoz kell vinnie a rendeléseket. Kezeibe érzékelőket építettek, ezek segítségével magabiztosan manőverezik a placcon, anélkül, hogy bármiben elakadna, netán felbukna valaki, vagy egy őrizetlenül hagyott szék lábában.

Ha Emy beválik, két robot kollégát kaphat maga mellé jövőre, fokozva az amúgy is futurisztikus élményt falatozás közben.

Hozzászólások