Keresés
3O
Budapest
2017.11.20., hétfő (Jolán)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Novemberben 5 amerikai államban szavaznak a fű legalizálásáról, mindenhol az igenek vezetnek

Novemberben 5 amerikai államban szavaznak a fű legalizálásáról, mindenhol az igenek vezetnek

Offmedia- 2016.10.18. 19:37
2748
Kaliforniában már 60% a támogatók aránya.
Forrás: Getty/Europress
Arizona, Kalifornia, Maine, Massachusetts és Nevada. Ennek az öt államnak a lakosai fogják hamarosan szavazáson eldönteni, hogy legalizálják-e a marihuánát. Mind az öt államban engedélyezett a növény orvosi használata, az új szavazáson tehát nem erről, hanem a szabad felhasználásra megvehető fűről döntenek. 

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint mindenhol az igenek győznének, de a novemberi szavazásig persze még bármi lehet. Jelenleg az alábbiak szerint vélekednek az emberek:

Arizona


50% IGEN
40% NEM
10% NEM TUDJA


Kalifornia

60% IGEN
36% NEM
4% NEM TUDJA


Maine

53% IGEN
38% NEM
9% NEM TUDJA


Massachusetts

53% IGEN
40% NEM
7% NEM TUDJA

Nevada

57% IGEN
33% NEM
10% NEM TUDJA

Delawareben (ahol szintén van orvosi marihuána) 61%-os támogatást mértek, de ott maximum 2017-ben lehet csak szavazás az ügyről. Meglepő módon nem mindenki örül a szerhasználók közül. A Guardian és az Attn is arról írt mostanában, hogy az orvosi fűbizniszben dolgozók attól félnek, hogy a legalizálás után letarolják a piacot a nagy cégek és gyakorlatilag dohány szintű monopóliumot szereznek, eltaposva ezzel a kisebb vállalkozásokat. A félelmek között vannak még a magasabb adók, melyet a legalizálás után pluszban kivetne az állam, valamint az, hogy az orvosi és a szórakozásra használt fű azonos szabályozás alá esne.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a szavazó államok törvényi előterjesztéseinek nagy többségében továbbra is külön lenne kezelve a két piac.

Hozzászólások