Keresés
3O
Budapest
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)

Nyugdíjazzák a kísérleti csimpánzokat Amerikában

Offmedia- 2015.11.21. 10:00
117
Nagyjából ötven állat kapja vissza a szabadságát!

csimpanz1120

Fotó: Getty/iStock

Mindeki tudja, hogy milyen kegyetlen sors jutott a kísérleti csimpánzoknak. Legközelebbi rokonaink, hihetetlen szenvedésnek vannak-voltak kitéve különböző laboratóriumokban, ahol kozmetikai szereket vagy gyógyszereket tesztelgettek rajtuk. Sokuk szenvedések közt pusztult el, de vannak, melyek az egész életükre megnyomorodtak. Az állatvédők évek óta küzdenek ezen állatok "felszabadításért", sajnos csak részsikereket elérve.

A kormány szerdán bejelentette, hogy "nyugdíjazzák" a még fogságban tartott kísérleti csimpánzokat. 2013-ban még több száz egyeden végeztek különböző kutatásokat, mára 50 főemlőst használnak orvosbiológiai kísérletekhez.

Régen a kutatók, nagyon fontosnak tartották ezeket az állatkísérleteket, de manapság egyre többen mondják azt közülük, hogy a jelenkorban már nincs szükség rájuk, más úton is elvégezhetik a vizsgálatokat a laboratóriumokban. Apró szépséghiba, hogy más állatokon is...

Vannak tudósok azonban, akik nem kimondottan örülnek a hírnek. Szerintük az ebola vírust csak csimpánzokon lehet tesztelni, vizsgálni, hogy idővel megfelelő ellenanyagot tudjanak készíteni.

Azok a csimpánzok, melyeket nyugdíjaznak, egy csimpánz rezervátumban élhetik le életüket, kiváló körülmények között. A helyet, ahova az állatokat szállítják majd, találóan "csimpánz mennyországnak" nevezik, és Keithville-ben, Louisiana államban található.

(mashable.com nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom