Keresés
17O
Budapest
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Öngyilkossági kísérletek miatt hirdetett rendkívüli állapotot egy kanadai indián közösség

Öngyilkossági kísérletek miatt hirdetett rendkívüli állapotot egy kanadai indián közösség

Offmedia- 2016.04.11. 11:39
135
Szombat éjjel a törzs 11 tagja próbált meg véget vetni életének.

Forrás:darearts.wordpress.com

Az ontariói Attawapiskat közösségről van szó, amely mindössze kétezer lelket számlál, és amelyben március során további 28-an próbálkoztak öngyilkossággal, azaz a szombatiakkal együtt már csaknem 40-en hat héten belül. A gyakoriság rendkívül megnőtt, mivel az előző hat hónapban - tavaly szeptember eleje és idén február vége között - összesen hatvanan próbálták megölni magukat. Mindazonáltal a tavaly szeptember óta feljegyzett száz kísérlet közül csak egyetlen volt végzetes.

A kanadai egészségügyi hatóság a rendkívüli állapot hírére válságstábot küld a közösségbe. A csapatban van két mentális tanácsadó is.

A jelenséggel már Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is foglalkozik.

"Szívbemarkolók az Attawapiskat közösségről érkező hírek. Tovább dolgozunk azon, hogy javítsuk minden őslakos életkörülményeit" - írta Trudeau üzenetében egy közösségi portálon.

Nem ez az indián közösség az egyetlen, amelyben vészesen megnőtt az öngyilkossági kísérletek száma. Egy manitobaiban két hónap alatt 146-an próbáltak meg végezni magukkal, közülük hatan haltak meg.

Kanada őslakosainak száma 1,4 millió, a lakosság négy százalékát jelentik. Az átlagnál szegényebbek, várható élettartamuk rövidebb, gyakrabban halnak erőszakos halált.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom