Keresés
11O
Budapest
2017.10.22., vasárnap (Előd)

Rabok iskolázták le a Harvard hallgatóit!

Offmedia- 2015.10.05. 11:44
275
A Harvard Egyetem kétségkívül az egyik legjobb iskola a világon. Ám, ha vitáról van szó, börtönviselt srácok jobbak a hallgatóknál.

VitaFotó: Getty / Istock

Amerikában komoly hagyományai vannak az érvelés és meggyőzés művészetének. Iskolai tantárgy a vitázás, különböző rangos versenyeket rendeznek országszerte, ahol a legjobbak mérik össze a tudásukat. Hogy kik a legjobbak? Azt nem tudjuk, de azt igen, hogy egy kelet New York-i börtön "lakói" egy négyórás vita-párbajban legyőzték a Harvard Egyetem hallgatóit! A rabok egy program keretein belül, körülbelül háromszázan tanulnak a börtön falai között. De ne gondoljuk, hogy mindent tálcán kapnak. A kóterben nincsen internet, ezért a tanulni vágyók minden dokumentumot, könyvet önállóan szereznek be, ami tanulmányaikhoz kell.

A közönség hatalmas őrjöngésben tört ki, mikor a verseny három pontozóbírája a foglyokat hozta ki győztesnek. Nem először okoznak meglepetést a rosszfiúk, véletlenek pedig nincsenek. Pláne, ha vitáról van szó. A rabok tavaly a West Point kadétjait és a Vermont Egyetem hallgatóit is lenyomták hasonló versenyen. A West Point növendékei, viszont a visszavágón győzni tudtak ellenük.

A bírósági tárgyalótermekben ez a képesség különösen jól jöhet egyeseknek!

(Uproxx.com nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom