Keresés
3O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

Rajzold fel magad Magyarország boldogságtérképére!

Helstáb Laura- 2016.02.16. 14:27
119
Most megcáfolhatjuk, hogy búskomor nép a magyar!

Forrás: iStock/Getty

Országos kutatásban keresnek választ arra, hogy hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon és borúlátó, megkeseredett, vagy vidám, élettel teli nemzet vagyunk-e. A kutatás célja az ország boldogságtérképének megrajzolása, amit a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság Intézete és az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium közösen végez Bagdi Bella és Prof. Oláh Attila vezetésével. Arra törekszenek, hogy mélységében megértsék, mitől vagyunk boldogok vagy boldogtalanok, és ezáltal élethű képet kapjanak Magyarország boldogság helyzetéről.

A csapat arra kéri a magyarokat, hogy minél többen töltsék ki és osszák meg családtagjaikkal és barátaikkal a kutatás kérdőívét, ami itt elérhető, és körülbelül tíz percet vesz igénybe. Ez az első ilyen kiterjedt felmérés Magyarországon, ezért is fontos, hogy a lehető legtöbb ember részt tudjun venni benne - így mi is beleszólhatunk, hogyan nézzen ki az ország boldogságtérképe.

Az eredmények nemcsak a magyarok boldogságszintjéről tájékozatnak, hanem ahhoz is hozzájárulnak, hogy a jövőben még jobban tudják segíteni az emberek boldogságszintjének növelését. A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság Intézetének célja annak a tudatosítsa, hogy a boldogság tanulható és bárki képes annak elsajátítására. Mi is írtunk korábban a témáról, hogy hogyan tudunk boldogabban élni. A kérdőív kitöltése után a rendszer fel is ajánlja, hogy csatlakozzunk a ingyenes Boldogságprogramhoz, amely a legfissebb kutatások tükrében nyújt útmutatást, hogy hogyan lehetünk boldogabbak. 

További információ: boldogságkutatás.hu

Hozzászólások