Keresés

Rossz idők járnak a marihuána-csempészekre Röszkén

Kócsi- 2017.06.22. 10:14
Szinte naponta fognak el valakit marihuána-csempészetért a fináncok.

Hetek óta figyeljük az MTI híradásait arról, hogy mikor és mennyi füvet próbálnak vállalkozó kedvű emberek Magyarországra csempészni a röszkei autópálya-határátkelőhelyen keresztül. Az elmúlt három hét alatt öt különböző esetben, nem kevesebb, mint 89 kilogramm marihuánát foglaltak le a vámosok, ami már egészen tetemes mennyiségnek mondható. És hol van még a hónap vége?!

Egy montenegrói férfi autója alvázába rejtve próbálta meg Magyarországra csempészni a 66 millió forint értékű drogot.
Forrás: police.hu

Tavaly is gyakran szerepelt a hírekben Röszke, de leginkább az ember-csempészek miatt. Idén, hogy némiképp konszolidálódott a helyzet a határon, úgy tűnik visszatérnek a klasszikus módszerekhez a szerencsevadászok, és az autóik legeldugottabb zugaiba rejtve próbálnak füvet  csempészni Magyarországra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy aztán Nyugat-Európa irányába (is) folytassák (terítő)útjukat.


Ha egy pillantást vetünk a drogfutárok nemzetiségére, akkor láthatjuk, hogy a Balkán felől érkeznek az adagok, több kilós "kiszerelésekben". Ebben a hónapban több montenegrói, egy bolgár, egy szerb és magyar állampolgárok kerültek rács mögé csempészet vádjával.

Az elkövetők bőröndökben, pótkerekekben, hangfalakban, süteményes illetve kekszes dobozokban és autóba vájt üregekben próbálták elrejteni a cuccot, kevesebb, mint több sikerrel.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, hogy legtöbbjük már az ellenőrzés megkezdésekor szemet szúrt ideges viselkedésével, illetve az autóikból áradó erős fűszag is árulkodó volt az érzékeny orrú határőrök számára.

Hozzászólások

Érdekes lehet