Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Rossz irányba indult el a részeg turista az olasz Alpokban, a hotel helyett egy 2400 méteres hegyen találta magát

Rossz irányba indult el a részeg turista az olasz Alpokban, a hotel helyett egy 2400 méteres hegyen találta magát

Kócsi- 2018.04.12. 11:25
2252

Eltévesztett egy kanyart, bárkivel megeshet.

Ezt a hotelt kereste, véletlenül a hegyet mászta meg
Kemény éjszakája lehetett annak az olasz Alpokban vakációzó észt turistának, aki, miután rendesen felöntött a garatra egy helyi kiskocsmában elindult a szállása felé, de valahol rossz kanyarba fordult be, és így a hotel helyett egy hegyen, nagyjából 2400 méter magasban találta magát. A húszas éveiben járó srác, a híradások szerint Pavel névre hallgat, a Valle d'Aostában fekvő, Cervinia üdülőhelyen tolta kicsit túl a bulikát, aminek következtében még mentőcsapatot is küldtek a keresésére.

Pavel hajnal 2 óra körül indult el a hegyoldalon felfelé, mit sem sejtve arról, merre jár éppen. Még egy meredek lesikló pályán is átküzdötte magát, mire - pár óra elteltével - kétezer méteres magasságon egy bezárt hüttére lett figyelmes. Mivel addigra kellemesen elfáradt már, meg hideg is volt, jobbnak látta feltörni a vendéglátó egységet, hogy ott vészelje át a hosszúra nyúlt éjszakát. Különösebben nem esett kétségbe, megivott két palack vizet a bárban, majd mély álomba zuhant. A hütte személyzete bukkant rá másnap reggel, még mindig kótyagosan.

"Nem volt rossz dolga itt, nem olyan hideg ez a hely" - nyilatkozta a La Stampa újságnak a tulaj, Alessandro Zavattaro miután megtalálták az ájult Pavelt, akit akkor már rendőrök, tűzoltók, sőt, még drónok bevetésével is próbáltak felkutatni.

A helyi rendőrség jelentése szerint nem indítanak eljárást az ügyben, de a kárt meg kell térítenie a fiatalembernek, amit a betöréssel okozott. Még így is bőven szerencsésnek vallhatja magát, hiszen az egész kaland sokkal rosszabbul is elsülhetett volna.

(Fox News)

Hozzászólások