Keresés
12O
Budapest
2017.10.22., vasárnap (Előd)

Sean Penn buktatta le a drogbárót?

Ráthgéber Réka- 2016.01.11. 10:12
194
Ne ficánkolj, ha téged keres egész Mexikó.

A hírhedt drogbáró, Joaquín Guzmán, ismert nevén El Chapo (a Köpcös), nem egy olyan elveszett figura. Már 6 éves korától fogva üzletelt, eleinte csak naranccsal és üdítőitallal, ám később beszippantotta a drogcsempészet világa. Eddig már kétszer szökött meg Mexikó legjobban őrzött börtönéből? Na, de mi köze ehhez Sean Penn-nek?

A Köpcös tavaly július végén egy másfél kilométeres alagúton keresztül hagyta el a börtönt, természetesen az őrök tudta nélkül. A mexikói hatóságok már azóta próbálnak a nyomára bukkanni, ám minden próbálkozásuk sikertelen volt. A Rolling Stone magazin éppen a napokban közölt le egy interjút El Chapo-val, aki többek között arról beszélt, hogy szeretné, ha az életét megfilmesítenék. Tudjátok ki volt a riporter? A kétszeres Oscar-díj nyertes, Sean Penn.

Forrás: Getty / Europress

Bizony, Penn állítása szerint még októberben kapta mikrofonvégre a Köpcöst, akivel 7 órán(!) keresztül beszélgettek az élet nagy dolgairól, a drogcsempészetről, és arról, hogyan sikerült kétszer is megszöknie a drogbárónak. Az utóbbit részletesen kifejtette, ugyanis a drogkartellében dolgozik több német mérnök is, akik mesteri pontossággal tervezték meg a zuhanyzóból kivezető alagutat. Ráadásul még egy motort is hagytak bent a Köpcösnek, ugyanis ha gyalog tette volna meg ezt az utat, valószínűleg megfulladt volna.

Sean Penn-t a mexikói színésznő, Kate de Castillo juttatta el Guzmánhoz, aki bevallása szerint nagy rajongója a drogbárónak. Penn nem tudott pontos leírást adni az interjú helyszínéről, de a helyi erőknek így is sikerült ráakadniuk El Chapo-ra. Azt nem tudjuk, hogy a Köpcös meddig fog ismét a hűvösön csücsülni, viszont a színésznek fájhat a feje, ugyanis ellene is vizsgálatot indítottak.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom