Keresés

Táskában rejtegette a kis koalát egy ausztrál nő

MTI- 2016.11.07. 16:00
572
A példátlan esetet még vizsgálják a rendőrök.

Kézitáskába rejtett élő kölyökkoalát találtak a rendőrök egy nőnél az ausztráliai Queenslandben.


A hatóságok hétfői közleménye szerint a példátlan eset helyi idő szerint vasárnap este történt, amikor egy járőr megállított és kikérdezett egy több szempontból is kifogásolhatóan viselkedő nőt Brisbane egyik külvárosában. 
Az ötvenéves asszonyt letartóztatták, ám mielőtt elszállították volna az őrszobára, a rendőrség megkérdezte, hogy van-e valami beismernivalója.

Jó hát megértjük, mert tündéri, de ez akkor is felháborító

Legnagyobb meglepetésükre a nő ekkor átadott nekik egy becipzárazott zöld vászontáskát, azt állítva, hogy egy koalabébi van benne. A rendőrök alig hittek a fülüknek, ám miután óvatosan kinyitották a táskát, meglátták benne az apró hím koalát.

Az állat felfedezése után a hatóságok azonnal értesítették az RSPCA állatvédő szervezetet, amely mentőautót küldött a védett koaláért.

A nagyjából hat hónapos erszényes egy kicsit kiszáradt ugyan, de jó egészségi állapotban van. Az RSPCA queenslandi részlegének szóvivője szerint folyadékpótlással kezelik, és hamarosan egy gondozóra bízzák. A másfél kilós apróság az Alfred nevet kapta.

A nő azt állítja, hogy szombaton találta a koalát Brisbane déli részén és gondját viselte az állatnak. A rendőrség vizsgálja a nő állításait.


Ajánlott

Hozzászólások