Keresés
10O
Budapest
2017.10.24., kedd (Salamon)

Tintacica, vallás és divat

Offmedia- 2016.01.10. 10:58
1120
Ami nem pornó, sport és zene, az macska az interneten. Ha a kutya akar lenni az ember legjobb barátja, akkor az ember meg a macska legjobb barátja szeretne lenni. Macskatetoválás volt az elmúlt év egyik őrülete, hozzánk valahogy nem ért el. Azt nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, de mindenképp meglepő.

Pár érdekesség:
Dél-Koreában különböző vallási és egyéb okokra is visszavezet a macskarajongás, szellemek elűzése, szerencse stb. Mivel az ember macskája nem lehet állandóan velünk, ezért a kis kedvencek gyakran tetoválás formájában is a gazdira kerülnek.

A Koreai Köztársaságban bármennyire meglepő, tilos a tetoválás, vagyis orvosi engedélyt kell kérni rá, indoklással, hogy miért szeretnéd pölö a -thug life- feliratot a hasadra. Ha ez nem lenne elég furcsa, akkor megjegyezném, hogy a macskás tetoválásokra sokszor gyorsabban megadják az engedélyt, mert vallásgyakorlási okokra lehet hivatkozni. Ezért is népszerű ott.


Ahol viszont nem népszerű a (perzsa) macska, az nem más, mint Irán, (vagyis a régi Perzsia). Ugyanis a perzsa macska a helyi síiták szerint lustaságot és kéjencséget sugall, ezért irtják őket, de csak a perzsa macskákat. Japánban viszont annyira szeretik a macskákat, hogy még macskakölcsönző is van, macskatetoválás ott is menő persze.Egyéb macskás és állatos tetkók itt!

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom