Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Több mint hatvanezer Instagram-követője nem tudta a tiniről, hogy alkoholista - és hogy nem létezik

Több mint hatvanezer Instagram-követője nem tudta a tiniről, hogy alkoholista - és hogy nem létezik

Helstáb Laura- 2016.10.06. 15:31
8337
Több mint hatvanezer követőt szerzett magának egy francia tinilány, mire kiderült, hogy kamu profilról van szó.
Louise Delage, 25 éves párizsi nő, élte a gazdag fiatalok fényűző életét: koktélozás a jachton, egy rozé a tengerparton, pezsgőfürdő stílusosan pezsgővel... és mégsem tűnt fel senkinek, mi a közös a lány képeiben.

Beach session 2 #latergram

A post shared by Louise Delage (@louise.delage) on


#latergram Bretagne

A post shared by Louise Delage (@louise.delage) on


Cocooning

A post shared by Louise Delage (@louise.delage) onLouise-t sosem láttuk alkohol nélkül, egyetlen képen sem. Utolsó posztjából derült ki, hogy a profil valójában egy nemlétező személyiséget ábrázol, aki alkoholfüggő. A kampány mögött az Addict Aid és a
BETC reklámügynökség állt, akik a fiatalok alkoholfogyasztási szokásaira akarták felhívni a figyelmet a kamu-tinivel az Instagramon.

Felépítették Louise karakterét, majd mindent megtettek, hogy sok követője legyen: a posztjai alá vagy harminc hashtaget írtak, és bekövették a tinik számára legbefolyásosabb felhasználókat, hogy kövessék vissza. A módszer meg is hozta a hatását: végül több mint hatvanezren követték Louise-t, anélkül, hogy észrevették volna, nem is valós személyről van szó.

A kampány üzenete azonban épp ez: Louise bárki lehet a környezetünkben, akit nap mint nap látunk, mégsem vesszük észre, hogy a függőség problémájával küzd. Az alkohol annyira elfogadott része a társas érintkezésnek, hogy a hozzánk közel állóknál is nehezen szúrjuk ki, ha már gáz van. De ha valakit csak úgy látunk, hogy alkoholos ital van nála, azért gyanús kell, hogy legyen.

Hozzászólások