Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Több száz drogfüggő tört ki kapákkal és lapátokkal egy vietnami elvonóból

Több száz drogfüggő tört ki kapákkal és lapátokkal egy vietnami elvonóból

MTI- 2016.10.24. 11:16
1018
Több mint 500 kábítószerfüggő páciens szökött meg Vietnamban egy rehabilitációs intézményből - jelentette hétfőn a helyi média.
A kép csak illusztráció! (Kábítószerfüggők Kabulban)
Forrás: Flickr/Jordi Bernabeu Farrús

A páciensek vasárnap este törtek ki az épületből, miután kapákkal, lapátokkal és poroltó készülékekkel ablakokat törtek ki, s megrongáltak több ajtót és falat is. Összesen 562 kábítószerfüggő - köztük 56 nő - szökött meg a dél-vietnami Dong Nai tartományban lévő intézetből - írta a VnExpress vietnami hírportál.

Hétfő reggelig a szökevények mintegy kétharmadát sikerült visszavinni. A Dong Nai tartományi önkormányzat egy tisztségviselője cáfolta, hogy cselekményükkel a páciensek az intézetben uralkodó rossz körülmények és a túlzsúfoltság ellen tiltakoztak volna.

A Vietnamban érvényben lévő szigorú törvények értelmében a kábítószerfüggőket arra kényszerítik, hogy két évet töltsenek el állami elvonóintézetben. Szökési kísérletek gyakran előfordulnak.

Egy svéd emberi jogi szervezet szeptemberben arról adott hírt, hogy a vietnami elvonóintézetekben kínzással felérő körülmények között tartják fogva a pácienseket.

Hivatalos becslések szerint a 90 millió lakosú délkelet-ázsiai országban 180 ezer kábítószerfüggő él, többségük heroint vagy szintetikus drogokat használ.

Hozzászólások