Keresés

Új-Zéland? Új zászló!

Offmedia- 2015.09.02. 09:43
561
Több, mint 10,292 zászlóterv érkezett az emberektől Új-Zélandon, miután a kormány bejelentette, hogy lecserélik a régi lobogót, és az új megtervezésében számítanak a lakosságra is.

A beküldött tervek nagy része olyannyira szörnyű lett, hogy a szigeten innentől kezdve azokkal is riogathatnák a gyermekeket. Persze vannak, akik komolyan vették a feladatot, vagy csak tudták normálisan kezelni a photoshopot, az ország vezetése közülük választotta ki azt a 12 ötletet, ami szerintük a legtetszetősebb, és leginkább méltó Új-Zélandhoz. Vagy legkevésbé szörnyű...

A 12 kiválasztott pályaműből végül négy ment túl az utolsó rostán. Ezek közül választhat még idén a jónép, a postai úton lebonyolított népszavazáson. A megmaradt négy terv közül, talán a legérdekesebb a "koru" szimbólummal ékesített darab. Ez a minta, a maori őslakosoknál az új életet, az erőt és a növekedést jelenti.

Mivel lehetőség lesz a régi, jól megszokott zászlóra is szavazni az sem kizárt, hogy a tervek később majd egy fiókban porosodnak jó darabig.

Itt a négy "döntős" :

forrásnbcnews.comFotó: Nbcnews.com

(mashable.com nyomán)

Ajánlott

Hozzászólások