Keresés
3O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

Viktória svéd királyi hercegnőnek kisfia született

Offmedia- 2016.03.03. 14:00
338
Kisfiúnak adott életet Viktória svéd királyi hercegnő, Svédország trónörököse, akinek már van egy négyéves kislánya is.
Forrás: Getty/Europress

A baba kedden este született meg egy stockholmi kórházban, a nevét még nem hozták nyilvánosságra. Svédország legfiatalabb hercege, aki édesanyja és nővére után a harmadik a trónöröklési sorban, 52 centiméterrel és 3655 grammal jött világra - közölte a királyi udvar.

A 38 éves Viktória hercegnő és újszülöttje is jól vannak. "Remekül érzik magukat. Mindannyian boldogok vagyunk" - nyilatkozta egy szerdára összehívott sajtótájékoztatón a hercegnő férje, a 42 éves Dániel herceg, aki jelen volt a szülésnél. 

A hercegnő 2010 nyarán házasodott össze Daniel Westling személyi edzővel, fitneszterem-tulajdonossal. Közember férje a házasságkötés után hercegi rangot kapott. Első gyermekük, Esztella 2012 februárjában született meg.

Viktória koronahercegnő XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné legidősebb gyermeke, két testvére van, Károly Fülöp és Magdolna. A királyi párnak immár négy unokája van, korábban Magdolna hercegnőnek is két gyermeke született. Hamarosan Károly Fülöp és felesége is gyermekáldás elé néz: áprilisra várják első kisbabájukat. 

MTI

Hozzászólások