Keresés

Rendőr ütött biztonsági őrt a Balaton Soundon, vizsgálat indult

Offmedia- 2017.07.24. 12:49
2437
Azon tört ki a vita, hogy feltartóztatták a rendőrt.
Forrás: BalatonSound.hu
A "Tudod ki vagyok én? Azonnal engedj be!" - viselkedés iskolapéldája jelent meg az idei Balaton Soundon, méghozzá egy rendőrtől, legalábbis ezt állítja az ott dolgozó egyik biztonsági őr. 

Szabó László, a szóban forgó biztonsági a Blikknek mesélte el a sztorit. Elmondása alapján, ő a kocsival a fesztiválra érkező embereket ellenőrizte, mikor a fesztivál szombati napján egy sötét színű autó szeretett volna behajtani. A kocsiban négyen ültek, egy rendőrkapitány, valamint három kollégája, mind a négyen civilbe voltak öltözve. Mivel autót csak behajtási engedéllyel engedhetett be, megkérte őket ennek átadására. A válasz trágár stílusban érkezett a hátsó ülésről, nem kell engedély, mert köztük van a kapitány.

"Türelmét kértem, ám ő ezt nem várta meg, kiugrott az autóból, és letépte a kordont összekötő szalagot. Amikor felvettem ezt a földről, ő egy erős ütést mért a mellkasomra. Egyik társa eközben a szolgálati ruhámat a nyakamnál markolva ordította: „Ha nem fejezed be, kényszerítő intézkedés alá vonunk és előállítunk" - mesélte a helyzet gyors eszkalálódását Szabó. A biztonsági később feljelentést tett. 

A lap megkereste a rendőrkapitányt is, de helyette a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya válaszolta azt, hogy jelenleg zajlik az ügy kivizsgálása, addig nem tudnak mit mondani, de azt hozzátették, hogy a rendőröknek nem csak joguk, de szolgálati kötelezettségük megjelenni a helyszínen, ezért a biztonságiaknak nem lett volna joguk feltartóztatni őket, pedig ez többször megtörtént. Azt nem kommentálták, hogy a biztonsági ellen tényleg erőszakosan léptek volna-e fel.


Hozzászólások