Keresés
18O
Budapest
2017.09.22., péntek (Móric)

Emma Watson feminista könyvklubot indított

Helstáb Laura- 2016.01.08. 13:55
321
Emma Watson úgy látszik, nem tud elszakadni Hermione szerepétől, legalábbis ami az olvasást illeti, és mi nagyon örülünk ennek!

A színésznő a Twitteren jelentette be, hogy feminista könyvklubot indít:

Hi Team, I want to start a feminist book club but so far have only brainstormed 'Feminist Book Club' and 'Emma Watson Book Club'.”

Azóta már el is indult a klub Our Shared Shelf néven. Az online közösséghez bárki csatlakozhat, a terv az, hogy minden hónapban egy könyvet olvasnak el a résztvevők, majd a hónap utolsó hetében megbeszélik a fórumon. Emma azt is megígérte, hogy amikor lehetséges, megpróbálja majd az írót is bevonni a beszélgetésbe. Az biztos, hogy nagyon izgalmasan hangzik, és már fent is van az első olvasmány, a My life on the road Gloria Steinemtől. Az írónő a femnista mozgalom egyik vezére és hangadója volt a hatvanas években. Könyvében arról ír, miközben a világot járta és különböző emberekkel ismerkedett meg, hogyan bontakozott ki benne és a világban az a változás, ami a feminizmushoz vezetett. Sajnos az olvasmány nem elérhető magyarul, csak tavaly jelent meg, de a vállalkozó kedvűek angolul beszerezhetik innen. Kíváncsian várjuk Emma feminista olvasmánylistájának többi darabját is!

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom