Keresés

Mégis mi az isten történik Ice Cube Twitterjén?

Kersner Máté- 2020.06.12. 13:10
Forrás: The Daily Beast
Ha nagy naivan azt hinnénk, hogy 2020 már nem lehet ennél abszurdabb, ideje lecsekkolnunk Ice Cube Twitter fiókját, ugyanis újabban igen meredek okfejtéseket lehet találni a rapper oldalán. Cube amellett, hogy az aktuális amerikai események hatására több tweetben is kiállt a rendőri erőszak ellen és annak áldozatai (George Floyd, Breonna Taylor) mellett, a napokban posztolt sok mást, többek közt

elég meredek antiszemita rajzokat és orosz kamuszájtokról származó konspirációs teóriákat is,

mindez pedig rögtön a Twitter trendingbe repítette az egykori N.W.A. tagot. De hogy és mikor kapcsolt Kanye West-módba a veterán mc, és mi is a pontos háttértartalma a bejegyzéseinek? Elmagyarázzuk.

Minden június 6-án, szombaton kezdődött, az előadó ekkor rakott ki egy rajzot, ami egykor London East End nevű kerületében volt kint, egészen addig, amíg el nem távolították azzal az ürüggyel, hogy erősen antiszemita üzenetet közvetít. És ez valóban így is van, a képen ugyanis egy csoport idős, bajszos előkelő látható monopolyzás közben, mögöttük a zsidósággal, egészen konkrétan a Rothschild-és Rockefeller-családdal társított Illuminátusok jól ismert háromszögével. Ha mindez még nem lenne elég sokatmondó, az asztalt, melyen a játszma folyik, egy csoport sötét bőrű férfi tartja komoly kínok közepette, az ehhez társuló felirat pedig így szól: "Csak annyit kell tennünk, hogy felállunk és vége a kis játszmájuknak." {twitter}https://twitter.com/icecube/status/1269277079914209282{/twitter} 
A The Guardian egyik újságírója, Michael Segalov - aki a szóban forgó muráliáról egy véleménycikket is írt korábban - hamar informálta a színészként is tevékenykedő mc-t, hogy lehet azt sokféleképp magyarázni, ám az általa közzétett fotó bizony zsidóellenességről ad tanúbizonyságot. 
Erre Cube duplán válaszolt is, mint írta először: "A kép le volt vágva. Minden rasszal jól kijövök.", majd másodszor: "Engem az asztal aggasztott." - ezekkel utalva arra, hogy a képen szereplő Illuminati-háromszöget direkt levágta a fotóról és üzenete a feketék kérdésében aktuális inkább. 


A CoS hívja fel a figyelmet rá, hogy a rapper június 9-én kidobott egy újabb fotót, amin a következő olvasható: "A média is bűnrészes. #Árulás". A kép pikantériája, hogy egy Q betű is feltűnik rajta, ami az Amerikában pörgő, Trump-hívők és alt-rightosok által szívesen osztott QAnon-összeesküvés-elmélettel társítható, ami röviden összefoglalva annyit tesz, hogy az elnököt az amerikai hadsereg segítette hatalomra, mégpedig azért, hogy felszámoljon egy világméretű sátánista-pedofil szervezkedést, aminek természetesen Barack Obama, Clintonék és az egész liberális hatalom a részesei. (Az igen komplikált ügyről itt lehet részletesebben tájékozódni.) Ice Cube amúgy később értesült arról, hogy az általa kirakott képen lévő Q mit is jelenthet és kikhez is köthető, ezt megmagyarázandó tweetelt is egyet, amiben azt mondta, hogy szimplán igaznak találta a megfogalmazott állítást. 
De a java még csak ezután jött: következett a poszt, ami után az eddig kételkedők sem tagadhatnák tovább, hogy itt valóban antiszemita felhangú megnyilvánulásokról beszélhetünk. Cube június 10-én, szerdán osztotta meg a zsidó közösség jelképeként ismert Dávid-csillagot, közepén egy nagy fekete kockával. Ehhez mellékelt még egy fotót, amin még több ilyen, a Szaturnuszt szimbolizáló fekete kocka szerepel. A szimbólum okkultista jelentéssel bír, a vonatkozó források szerint a gonoszt, a sötétséget, a háborút és a folytonos konfliktust kívánja reprezentálni, emellett a Sátán-kultusz és a sátánisták egyik jelképe is, sokan ezzel magyarázzák például azt is, hogy a zsidók felelősek 911-ért is. Ha mindezt összerakjuk, elég egyértelművé válik, hogy mit kíván mondani vele a rapper. 
{twitter}https://twitter.com/icecube/status/1270752897899229184{/twitter}
És itt sincs vége, a cseresznye a tejszínhab tetején a menthetetlenül antiszemita, nagy, világméretű zsidó összeesküvést vizionáló posztok után egy elég bugyuta konspirációs teória megosztása volt. Cube egy orosz propagandát szállító oldalról szedett mémet posztolt ki, ami azt állítja, hogy az ókori egyiptomi szobrok orrát európaiak lőtték-és törték le. A CNN szerint egyébként az egyiptomi szobrok orrát valóban sokszor eltávolították, csakhogy nem európaiak, hanem maguk a fáraók, akiknél amolyan bevett szokás volt letörni az elődeiket ábrázoló szobrok orrát. 

A "mém" egy Black Matters néven futó, Facebook oldalként és önálló weblapként is létező szájtról származik. Habár az oldalról azt állítják, hogy nonprofit hírügynökségként kiemelten az afroamerikaiak informálása a célja, már két éve rávilágított arra a Washington Post, hogy a Black Matters csupán egy dezinformációra építkező, oroszok által üzemeltetett propagandaeszköz, aminek fő célja az amerikai feketék manipulálása és félrevezetése. Az oldal amolyan ikertesója a szentpétervári központtal működő Internet Research Agency által kreált Woke Blacks, ami Facebook csoportként a 2016-os elnökválasztás idején és a kampány alatt nagy szerepet játszott a hamis infók szivárogtatásában és az afroamerikai közösség szavazásra buzdításában. 

Forrás: The Washington Post
Olybá tűnik, hogy Cube jól felült mindennek, és most, az amerikai események fényében valamiféle fekete ébredés bullshitet próbál közvetíteni követői felé.

A rapper Twitterjén néhány nap leforgása alatt annyi érthetetlen szenny gyűlt fel, hogy többen is megkérdőjelezték azt, hogy ezeket valóban Cube posztolta-e ki. Hamar kiderült, hogy itt bizony szó sincs feltört accountról, minden közzétett fotó és üzenet az mc műve, ezt pedig ő maga sem tagadta, sőt. 

"Itt Cube. A profilom nem lett feltörve és semmilyen szervezet nevében nem beszélek. A birkatürelmű emberekért szólalok fel. Nem fogadunk el morzsákat a hatalomban lévők asztaláról. Isten minket támogat. Nem kell több duma. Sajnálom." - írta, majd így folytatta, válaszul az előbbire: "Továbbra is motiválni és informálni fogom az embereket és egyszerű megoldásokat nyújtok azon problémákra, amiket Amerika okozott nekik. Ezek a tények szerintem, én így látom. Elfogadhatod, vagy le is kophatsz."
A rendszerkritikus mc tehát nem cáfolta az őt ért vádakat, mi több, nyomatékosan ki is állt véleménye mellett, kíváncsian várjuk, hogy vajon tovább terjeszti-e az igen ártalmas és sokszor kamuszagú igét az elkövetkezendő hetekben is.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy kibukik Cube antiszemitizmusa, ahogy a Daily Beast írja, az mc az évtizedek során többször is megkérdőjelezhető dolgokat mondott és tett, az 1991-ben megjelent No Vaseline című N.W.A. trackben például volt menedzserüket szidja, kiemelve annak zsidó származását, 2015-ben pedig állítólag arra kérte a társaságát, hogy verjenek össze egy rabbit.

(XXL / The Daily Beast)

Hozzászólások

Érdekes lehet