Keresés

Ekkorát durrant az idei Campus Fesztivál

MTI- 2016.07.24. 17:43
Majdnem elérték a százezres látogatói számot.
Az idei Campus Fesztiválon megdőlt a tavalyi 85 ezres látogatottsági rekord, a vasárnap hajnalban véget ért négynapos rendezvényen összesen csaknem százezren buliztak a Nagyerdő fái alatt - összegezte a találkozó mérlegét a fesztivál igazgatója.

Forrás: Somló Samu
Miklósvölgyi Péter elmondta, hogy az elmúlt évhez képest a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak. Az előzetes statisztikák alapján idén már az 50 százalékot is meghaladta a régión kívülről érkezett látogatók aránya, a Campus országos nagyrendezvénnyé vált.

A fesztiváligazgató értékelése szerint bevált a két nagyszínpados elrendezés. Minden rendben zajlott a fesztivál ideje alatt és a várakozásoknak megfelelően sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, az idén 98 ezren kapcsolódtak ki Debrecenben.


A terület helyreállítása vasárnap megkezdődött, de "fejben" már a jövő évi találkozón gondolkodnak, és készülnek a jubileumi 10. Campus Fesztiválra - fűzte hozzá.

A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron hét külföldi sztárzenekar mellett csaknem 200 hazai fellépő szórakoztatta a közönséget, emellett ugyanennyi nem zenei program is szerepelt a kínálatban. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, Jess Glynne brit énekesnő, az ír Therapy? és a holland Kensington is ott volt az idei Campus Fesztiválon.


A legnépszerűbb koncertet az elmúlt évekhez hasonlóan a Tankcsapda adta (galériánkért klikk ide), de hatalmas sikert aratott a Halott Pénz, a Brains, a Quimby, Majka és Curtis, a Wellhello (erről itt írtunk részletesebben) és a belga Netsky is. Idén először két nagyszínpad működött a fesztiválon.

A zenei programok mellett voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a kihagyhatatlan Dumaszínház humoristái is szórakoztatták a közönséget.


Nagy érdeklődés kísérte az Egyetem teret, ahol több mint ezer négyzetméteren a Debreceni Egyetem (DE) mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. A teltházas pódiumbeszélgetések és dumaszínházi produkciók mellett az intézmény rektora új szerepben is bemutatkozott: az egyetemi kötődésű Android együttes vendégdobosaként láthatta a fesztiválközönség.

Az idei Campus a fejlesztésekről is szólt. A szervezők megduplázták a kerékpártárolók és a mobil WC-k számát, bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert és a nagyobb programhelyszínek nézőterét is kibővítették.

Hozzászólások

Érdekes lehet