Keresés

Feloszlott a Daft Punk

Offmedia- 2021.02.22. 16:04
28 évnyi közös zenélés után feloszlik a Daft Punk - jelentette be a francia elektronikus duó egy új videóban.

Az Electroma című filmjükből származó 8 perces videórészletben, melyet "Epilógus" címmel töltöttek fel a YouTube oldalukra, a két robotzenész egy sivatagban sétál, majd egyikük, Thomas Bangalter lemarad, ledobja magáról a Daft Punk feliratos dzsekit, és társa segítségével megsemmisíti önmagát. A DP másik fele, Guy-Manuel de Homem-Christo végül elsétál a naplementében, miután a képernyőn megjelenik az egyértelmű "gyászjelentés": 1993-2021.

A duó sajtósa, Kathryn Frazier a Pitchforknak megerősítette, hogy a Daft Punk valóban feloszlott, de indokot nem mondott, hogy miért.

A Daft Punk 1993-ban alakult meg Párizsban, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo által. A duó az akkoriban feltörekvőben lévő francia house stílus úttörői voltak, debütáló, 1997-es  Homework című albumuk pedig az elektronikus zene egyik modern klasszikusa lett, olyan slágerekkel, mint az “Around the World”, vagy a “Da Funk.

2001-es Discovery című második lemezüktől kezdődően csak robotjelmezekben mutatkoztak, évekre előre meghatározva a duó vizuális identitását. A “One More Time” és a “Harder, Better, Faster, Stronger” slágereikkel átlépték az elektronikus zenei szcénában való ismertségüket, mainstream sikerekre szert téve, ami a harmadik, Human After All lemezükkel is folytatódott. A duó a 2010-es Tron film zenéjén is dolgozott, 2013-ban pedig egy kis stílusváltással tértek vissza Random Access Memories albumukkal, mely a disco és a funk elemeit ötvözte. Megasláger innen is lekerült, a Pharrell Williams által megtámogatott "Get Lucky" által.

A duó nagyon ritkán turnézott, utoljára 2007-ben adtak koncertet.

A Daft Punk hatása bőven túlmutat az elektronikus zenei szcénán, többek közt olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Kanye West, vagy épp The Weeknd.

Alább lehet megnézni egyik utolsó rögzített fellépésüket.


Hozzszlsok

rdekes lehet