Keresés
6O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)

Meghalt David Mancuso, NYC egyik legnagyobb parti guruja

Offmedia- 2016.11.16. 13:10
1228
Exkluzív bulik meghonosításával írta bele magát a bulitörténelembe.
Elhunyt a New York-i partiélet egyik '70-es évekbeli nagy újítója, David Mancuso. A szervező a Loft nevű klub tulajdonosa volt, mely egyszerre volt befogadó (pl. a meleg közösségekkel szemben) és exkluzív, utóbbi abban az időben pont szembe ment a trendekkel, tekintve, hogy a többi klub inkább a mennyiségre és nem a minőségre ment.

A későbbi klubéletre gyakorolt hatása talán a Studio 54 létrejöttével mutatható ki a legjobban, mely még komolyabban vette a VIP mentalitást. Szintén Mancuso hatása, hogy a DJ-k megkapták a megjelenés előtt álló kislemezeket, így tartva frissen a szetteket. François K, Frankie Knuckles, Larry Levan, Nicky Siano és David Morales is rezidensek voltak a kultikus helyen, mely amúgy Mancuso halála után is tovább üzemel.

A privát partik amúgy közel sem a pökhendiségük miatt voltak zártabbak a megszokottnál, inkább házibulikhoz kéne őket hasonlítani. Ahogy egy interjúban a szervező anno mondta:

"Teljesen mindegy mennyi pénz volt a zsebedben. Egy olyan légkört akartam teremteni, ahol nincsenek anyagi választóvonalak az emberek között, úgy ehettél, mint egy király és persze ihattál is, arról nem is beszélve, hogy közben veled voltak a barátaid."

(via Index, Resident Advisor)

Hozzászólások