Keresés
3O
Budapest
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Top 10 Boiler Room fellépés 2015-ből!

Szaghmeiszter Máté- 2015.12.31. 12:23
224
Mindenki kedvenc streaming oldala ebben az évben is megállíthatatlanul szállította az emlékezetes fellépéséket. Összeválogattuk nektek a top 10 legjobbat 2015-ből.

10. Sunn O)))

Mi ez? Hol a dj pult? Várjunk csak...ez metál?” - gondolták egyöntetűen azok, akik a Boiler Room-ot csak az elektronikus szettek miatt nézik. Az amcsi drone metál banda viszont ennek ellenére biztos sok új rajongót szerzett ezzel az atmoszférikus fellépésükkel.

9. Action Bronson

Bronsolino koncertjei mindig energiával teliek, de egy pár akciókamera segítségével ebben az évben bárki átélhette, milyen lehet a nagydarab amerikai rapper szövegelését izzadtságszag-közelségből hallgatni. Italok és emberek borulnak egyszerre ebben a vad félórában.

8. Panteros666

Ilyet se sokat láthattunk az évben. Vannak stílusok, amik lényegesen alulprezentáltak a streamekben, és a happy hardcore egyike ezeknek a kevés szeretet kapó stílusoknak. A francia Panteros666 bemutatta, hogy bár lehet valami trash (még a random operatőri munka is amatőr), de mennyire élvezetes is tud lenni közben.  

7. Awful Records

Tavaly, ha a rapről volt szó, akkor az egyértelmű kiindulópont Atlanta volt. Olyan fontos origója lett ez a hip-hopnak manapság, hogy felnőtt egy olyan generáció is, akik egy egész kiadót építettek a progresszív és kísérletező rapzenére. Természetesen arról az Awful Recordsról beszélünk, akik idén egy 2 és fél órás videóban verették egy ház hátsó kertjében. A kiadó fontosabb előadói mind fellépnek benne, naivan amatőr, de annyi szív van benne, hogy elnézzük.

6. Daniel Avery

Ez a szett csak részben köszönheti Daniel Avery sötét de kiváló technojának a helyezést. Nem-nem van itt valami sokkal egyedülállóbb. A 20. percnél ugyanis a szinte vaksötét klubban, bemozog egy lány Daniel mellé, és a rezzenéstelenül arccal játszó dj mellett végig az év  legviccesebb mozgásait produkálja. A kommentszekció fele a lány fura táncmozdulatairól szól, ha pedig levesszük a hangerőt egy igazi Kabuki előadás részesei lehetünk, akkora a kontraszt a két ember között.

5. Dixon

Nem hagyhattuk ki a Resident Advisor DJ szavazásán idén is első helyen végző Dixont. A spanyol kolostorban felvett szett sosem engedi el a hallgató kezét, amint elkezdünk rá veretni, Dixon azonnal visszahúz egy művészibb számmal, egy igazi tanár az ember.

4. Project Pablo

A kanadai producerről már korábban is írtunk, ahol szintén felemlegettük a Boiler Room-os fellépését, ami egyszerre zseniális és közben vészesen alulértékelt. Egyértelműen az év legjobb chill válogatása pszichedelikus vizuállal.

3. Nina Kraviz

❤️ Acid ❤️ Nina ❤️ inges srác a háttérben ❤️

2. Sebastian Mullaert

Sebastian Mullaert elő technoja képes elérni azt, hogy ha lenne a Youtubeon automatikus ismétlés gomb, akkor veszélyes lenne itt megnyomni, ugyanis kómáig hallgatnánk. Egységes, elszálló techno utazás ez, ami néha úgy tűnik sosem ér véget, ezért olyan fájdalmas, mikor mégis megtörténik.

1. Solomun

Az első Solomun Boiler Room mix hatalmas sikereket futott igen rövid idő alatt, és nem véletlenül. A festői Tulumban felvett szett jelenleg a harmadik legnézettebb BR videó, pedig alig 9 hónapja lett feltöltve. A legkönnyebben úgy lehetne jellemezni, hogy ez a mix maga az arany középút: táncos, művészien összerakott house a mestertől.  

Hozzászólások